La început de octombrie, la Bucureşti se va deschide a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.
Până pe 8 octombrie, cei mici sunt asteptaţi în lumea poveştilor, a spectacolelor pentru copii aduse de 23 de teatre și companii teatrale din 9 țări. Va fi un program complex de educație și culturalizare a celor mai tineri spectatori ce reunește peste 50 de evenimente dedicate copiilor, părinților și educatorilor, dar și profesioniștilor din domeniul teatrului pentru copii.
Astfel, timp de o săptămână, aceștia sunt invitați să urmărească producțiile programate – o selecție diversificată de spectacole de teatru dramatic, liric, teatru-dans, pantomimă sau spectacole senzoriale pentru bebeluși, dar și să participe la evenimentele conexe propuse anual de Teatrul „Ion Creangă”: ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artiști, conferințe sau dezbateri. Deschiderea oficială este programată pe 1 octombrie, ora 18:00, cu spectacolul de teatru-dans „Zbor prin povești”, o producție a Teatrului „Ion Creangă”. Reprezentația este găzduită de Teatrul de Comedie – Sala Nouă, teatru partener al festivalului, alături de Teatrul Excelsior, Opera
Comică pentru Copii, Palatul Național al Copiilor, Teatrul de animație Țăndărică și Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.