CS Păulești – Petrolul Ploiești 1-1 (0-1)

Bogdan Chitic

La prima înfățișare în noua formulă, pe terenul campioanei în exercițiu a Ligii A Prahova – CS Păulești, echipa-fanion a județului, Petrolul Ploiești, a fost foarte aproape de un debut cu victorie, sub privirile inimoșilor săi suporteri. Aproximativ 2.000 de fani ploieșteni au făcut o atmosferă de sărbătoare la Păulești, au aprins fumigene, au cântat pe tot parcursul partidei și și-au împins favoriții de la spate pe o căldură sufocantă, dar golul lui Țînțaru, din secvențele de final, a privat suflarea petrolistă de un succes meritat, dacă ținem cont strict de numărul ocaziilor avute.
Cu Micu și Puchea – jucători împrumutați pentru o scurtă perioadă de la Petrolistul Boldești, în garnitura de start, băieții lui Tavi Grigore au început în forță și, după o contră a lui Cl. Tudor la degajarea unui adversar, mingea a ricoșat fericit la Dumitrescu, a cărui centrare l-a găsit nemarcat, în interiorul careului mic, pe Decebal Nae, care a îndeplinit, imediat, formalitatea: 0-1 (min 11). Bazându-se pe un mijloc mai închegat, cu Puchea și Cl. Tudor în rolurile principale, Petrolul putea rezolva soarta partidei încă din prima repriză, dar același Nae, în două rânduri, I. Dumitrescu și D. Gheorghe s-au jucat, de-a dreptul, cu ocaziile, din situații ideale.
Singurul semnal de alarmă pentru poarta găzarilor, în primele 45 de minute, a fost tras, puțin după jumătatea intervalului, de către Țînțaru, care i-a testat vigilența lui Marinică printr-un șut de la peste 25 de metri.

Au terminat benzina în partea secundă

Perioada scurtă de pregătire dinaintea acestui sezon – mai puțin de trei săptămâni petrecând împreună petroliștii din momentul reunirii și până la acest joc, s-a văzut după pauză, atunci când gazdele au înclinat terenul spre buturile ploieștene. Pe fondul unui joc mai puțin combinativ decât în prima parte, cu mingi lungi, aruncate direct pe singurul vârf împins – Decebal Nae, raportul de forțe s-a modificat în planul posesiei, însă nu și în cel al ocaziilor de gol. Ad. Vintilă și D. Gheorghe au trecut de puțin pe lângă 0-2, scor care ar fi liniștit apele, asta ca să nu mai vorbim despre șansa imensă irosită de nou-intratul Butufei (74), care, singur, singurel în fața porții a trimis cu capul în bară. Și, cum ocaziile se răzbună, după o situație rarisimă a lui Ciobanu (80), la care Puchea a intervenit salvator, Țînțaru (88) – jucător format la CSO Slănic, a găsit plasa porții lui Marinică, din 8 metri, după o centrare a colegului său din atac.
“Un punct de plecare în noul proiect, după o săptămână tensionată și plină de evenimente. Am întâlnit echipa care și-a câștigat pe teren dreptul de a juca în Liga a III-a și țin să o felicit pe această cale. Consider că am controlat jocul în totalitate, ne-am creat foarte multe ocazii și cred că, la un 2-0, meciul era ca și jucat”, a declarat, la final, antrenorul Petrolului, Octavian Grigore.

Fanii au taxat clasa politică!

După ce proiectul privind cedarea mărcii FC Petrolul Ploiești noii structuri a picat, și sâmbătă dimineață, din lipsă de cvorum – consilierii PSD, PMP și ALDE refuzând să participe la ședința “de îndată” a Consiliului Local, convocată de primarul Adrian Dobre, ultrașii ploieșteni și-au exprimat nemulțumirea la meciul de la Păulești. Aceștia au scandat împotriva partidului care întrunește majoritatea în Consiliul Local, ba chiar au afișat și un banner al cărui conținut nu poate fi, însă, reprodus și i-au taxat, verbal, pe toți factorii de decizie de la nivelul administrației ploieștene care, în opinia lor, refuză în mod voit să cedeze marca FC Petrolul.

Stadion: Păuleşti. Spectatori: 2.000. Marcatori: Ţînţaru (88)/D. Nae (11).
CS Păuleşti: Vreme – Ţugui, Neacşu, Bărăgan (cpt), Cr. Mihai – L. Dumitru, M. Mihai, Al. Ion, Ţînţaru – A. Ciobanu (90 Dogaru), Zăinescu (72 Arnăutu). Antrnor: Iulius Mărgărit.
Petrolul: Marinică – Olaru, V. Micu, Al. Crăciun, R. Catană – Al. Puchea – I. Dumitrescu (65 Butufei), Cl. Tudor (cpt), Ad. Vintilă, D. Gheorghe – D. Nae (73 R. Constantinescu). Antrenor: Octavian Grigore.
Arbitri: Andrei Moroiţă – Cătălin Popovici şi Octavian Ciorescu (toţi din Ploieşti).
Observator AJF: Marian Deaconu (Ploieşti).
Cartonaşe galbene: I. Dumitrescu (65), Neacşu (69), Al. Ion (73), Butufei (77), Ad. Vintilă (86).

Liga A Prahova, etapa 1, rezultate:

Petrolul Băicoi – CS Cornu 3-1
AFC Brebu – Unirea Urlaţi 3-1
CS Blejoi – CS Ceptura 8-1
AS Tufeni Băicoi – Unirea Cocorăştii Colţ 3-0
CS Păuleşti – Petrolul 1-1
CS Măneşti 2013 Coada Izvor – Tricolorul Breaza 4-1
CSO Plopeni – AFC Băneşti – Urleta 3-2
CSO Teleajenul Vălenii de Munte – Avântul Măneciu 2-4