Astazi, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate în Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova, precum şi în zona montană, unde, local, vor fi averse și descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala izolat. Punctiform vor fi căderi de grindină şi se vor cumula cantități de apă de peste 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22…23 de grade în nordul ţării și în depresiuni şi 32 de grade în sud-estul Munteniei şi în Dobrogea continentală.
In Bucuresti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi noaptea şi se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.
Maine, in sud-estul şi nord-vestul ţării, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. În restul teritoriului, mai ales în cursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate și, local, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni şi 32 de grade în sud-est.
In Bucuresti, cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.
Sambata, valorile termice vor marca o creștere față de ziua precedentă în toate regiunile, iar în sudul și sud-estul țării vremea va deveni călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de deal și de munte și izolat în restul teritoriului. Punctiform, vor fi posibile căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în sudul Munteniei.
In Bucuresti, vremea se va încălzi și va deveni călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza când vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări trecătoare ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.
Duminica, vremea va fi călduroasă în orele amiezii în zonele de câmpie și de podiș, cu maxime ce se vor incadra , în general, între 28 și 34 de grade. Saptamana viitoare, valorile termice vor scădea, mai întâi în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului, in timp ce manifestarile de instabilitate, adica averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi prezente în cea mai mare parte a țării.