Marian Dima

Startul competiţiilor oficiale în întrecerile organizate de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova – care s-a „consumat” la sfârşitul săptămânii trecute cu primele jocuri din Cupa României şi câteva partide din Superligă, a adus şi primul episod violent, unul „patologic” pentru fotbalul nostru.
La Bertea, în partida de Cupă care a opus echipei locale formaţia „vecină” din Aluniş, la scorul de 2-0 pentru gazde (!!!), spre finalul primei reprize, un jucător al echipei aflate în avantaj – nemulţumit de o decizie de arbitraj „banală” – l-a înjurat pe arbitrul Dan Andrei (foto), iar după ce a fost eliminat l-a lovit pe acesta cu piciorul!
Era bine dacă totul s-ar fi oprit însă aici, dar după ce brigada de arbitri s-a retras la cabine, huliganul a mers peste central şi l-a mai lovit o dată, cu pumnul, incredibil fiind şi că agresorul – George Ionică, este „recidivistul recidiviştilor” când vine vorba despre astfel de episoade, de ani buni acesta fiind implicat în astfel de incidente violente, pentru care a fost suspendat (mai mult sau mai puţin) de către Comisia de Discplină şi a executat (mai puţin sau prea puţin) din sancţiunile primite! În 2009, acesta a bifat „două suspendări în una”, primind doi ani după un meci Homorâciu – Bertea, apoi, după ce a beneficiat de clemenţă din partea comisiilor, a „recidivat” la doar jumătate de an distanţă, într-o partidă la Coţofeneşti, unde, de asemenea, a bătut arbitrul întâlnirii!
Apoi, în mai 2013 acesta a fost suspendat un an după ce a lovit alt arbitru, la meciul cu Avântul Vărbilău, dar, după cum se vede „revenirile” pe gazon ale acestuia sunt tot mai… prolifice, iar toată lumea, inclusiv AJF-ul trebuie să înţeleagă că aceste lucruri nu mai pot continua!
Atenţie, vorbim despre fapte ale aceluiaşi jucător, luând în calcul doar episoadele de o violenţă extremă la care a fost părtaş, nu şi multe alte „mici incidente”. Ce mai caută el în fotbal? Ce caută în competiţii echipa care acceptă un asemenea „specimen” pe gazon?
Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest nou caz, care a ajuns şi în atenţia Poliţiei, agresorul fiind reclamat de către arbitrul Andrei Dan, care a depus o plângere în acest sens. Deja, Poliţia l-a amendat cu 1000 de ron pe agresor, apoi, în funcţie de certificatul medico-legal pe care arbitrul îl va scoate, se pot lua şi alte măsuri împotriva agresorului.
Păcat, totuşi, că noul sezon începe cu astfel de evenimente!