Astazi, 14 iunie 2016, în intervalul orar 08.00 -12.00, Poliția Locală Ploiești prin Serviciul Ordine Publică a desfășurat o acțiune ce a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, care nu respectă prevederile legale referitoare la accesul și deplasarea acestora pe raza municipiului.
Totodată, polițiștii locali au acționat și pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate de abandonarea sau depozitarea deșeurilor menajere în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate, încălcând dispozițiile referitoare la gospodărirea municipiului, reglementate de H.C.L. nr. 228/2006.
Astfel, s-au întreprins verificări în cartierele Nord, Cina, Mihai Bravu, Vest și Malu Roșu, fiind aplicate zece sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1480 lei. Persoanele sancționate au fost depistate în timp ce se deplasau cu atelajele pe trasee neautorizate, aruncau deșeurile menajere în afara recipienților de colectare ori dețineau cărți de identitate expirate.
De asemenea, s-a luat măsura complementară de confiscare a unui atelaj hipo și a două căruțuri cu care se transportau peturi și alte deşeuri din plastic sau metal, ce au fost preluate de reprezentanții S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL și depozitate în locația stabilită de municipalitate.
Echipajele Poliției Locale Ploiești vor continua acțiunile în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul deținătorilor de vehicule cu tracțiune animală, pentru respectarea traseelor stabilite prin H.C.L. nr. 137/2012.