Ana M.

Ploieştiul găzduieşte Olimpiada Naţională de Limba Germană Modernă, deschiderea oficială a evenimentului fiind programată pe 19 aprilie, de la ora 18.00, la Sala “Europa” din Palatul Administrativ din Ploiești. La olimpiadă participă aproximativ 180 de elevi de liceu, zece dintre aceștia fiind din Prahova: opt elevi de la Colegiul Național “Mihai Viteazul”, un elev de la Colegiul Național “I.L.Caragiale” și un elev de la Colegiul Național “Jean Monnet” din Ploiești, după cum ne-a precizat Octavia Popescu, profesoară de limba germană care face parte din comisia națională a Olimpiadei Naţionale de Limba Germană Modernă. Proba scrisă va fi susţinută la C.N. “Jean Monnet” din Ploiești. Concursul urmăreşte stimularea dezvoltării competentelor de comunicare în limba germană, a competențelor sociale şi civice, a inteligenţei lingvistice şi a creativităţii elevilor și este coordonat de Ministerul Educației Naționale și a Cercetării Științifice, Asociaţia Profesorilor de Limba Germană din România şi Institutul “Goethe” Bucureşti. Elevii vor susține o probă individuală ce constă în elaborarea unui eseu pe o temă dată şi o probă de proiect.
În cadrul celei de-a doua probe, concurenților împărţiţi pe grupe de câte opt li se va prezenta o carte în limba germană şi vor avea trei zile la dispoziţie pentru a pune în scenă conţinutul cărţii.
Piesele de teatru realizate de participanţi pot fi vizionate duminică, 24 aprilie, tot la Sala „Europa”, în intervalul orar 9.00- 17.00. Elevii cei mai buni vor fi premiaţi luni, 25 aprilie, începând cu ora 10, în aceeaşi sală. După premiere, elevii de nivel lingvistic B2 şi C1 vor participa la selecţia lotului lărgit pentru Olimpiada Internaţională, ce se va desfăşura la Berlin, în perioada 17- 30 iulie.