Marian Dima

Arbitrul prahovean Marin Marcel, “veteranul” colegiului judeţean, a bifat, ieri, o experienţă inedită, fiind “la post” pentru a rezolva o încurcătură la delegări, din partea Federaţiei Române de Fotbal şi a Comisiei Centrale a Arbitrilor!
Astfel, în etapa campionatului juniorilor republicani, Petrolul a avut programat un dublu duel cu Concordia Chiajna, forul organizator neluând însă în calcul faptul că juniorii A ploieşteni joacă pe Stadionul “Vega”, iar cei din Liga Elitelor (juniorii B) merg la Ciorani pentru a-şi disputa meciurile de pe teren propriu, de la începutul acestui an.
CCA a trimis doar 4 arbitri, ca la meciurile jucate în cuplaj, numai că era imposibil să se “acopere” ambele jocuri, în acest context – asistenţii neavând cum să ajungă la ambele partide.
Astfel, s-a apelat la o măsură de “rezolvare rapidă” a situaţiei, pentru ca ambele meciuri să se joace, după programul stabilit, soluţia aleasă fiind aceea de a se apela la doi arbitri din judeţul nostru, care să-l ajute pe centralul Cristian Catană, din Dâmboviţa. Constantin Pantilimonescu, arbitru asistent de Liga a III-a, şi Marin Marcel au răspuns “prezent” solicitării şi cu acordul secretariatului CCA şi al CJA Prahova au oficiat la acest meci, jucat pe arena “Ionuţ Trandafir” din Ciorani, partidă încheiată cu victoria ilfovenilor, scor 5-2! “A fost o bucurie deosebită să arbitrez, din nou, la un meci oficial organizat de FRF, unde am mai activat acum 20 de ani, când am arbitrat chiar în brigadă cu Robert Dumitru, ajuns apoi la cel mai înalt nivel”, a spus “fericitul” zilei de ieri, Marin Marcel fiind cunoscut pentru că nu ratează nicio competiţie de arbitrat, indiferent că vorbim de şcolari, firme, juniori, deţinuţi, judeţ, veterani, amicale etc.