Echipa masculină de baschet seniori de la CSM Ploieşti va aborda faza semifinală a Ligii I cu un nou „look”, în urma transferurilor efectuate, în ultimele două săptămâni, de conducerea clubului. Graţie eforturilor făcute de directorul executiv, Cezar Stoichiciu, şi de preşedintele onorific al secţiei de baschet, Cătălin Burlacu, la CSM Ploieşti au venit, pe lângă noul antrenor, Eugen Ilie (39 ani), nu mai puţin de nouă jucători.
Dintre aceştia, deschizătorii de drumuri sunt Andrei Căpuşan (32 ani) şi Angel Santana (38 ani), baschetbalişti care nu au nevoie de prea multe prezentări. Campioni cu CSU Asesoft Ploieşti, în 2012, Căpuşan şi Santana au împărţit acelaşi vestiar şi la CS Otopeni, avându-l coleg şi, mai apoi, antrenor pe Eugen Ilie. În plus, româno-spaniolul este şi campion european cu naţionala tricoloră la baschet 3×3 şi, totodată, unul dintre cei mai buni aruncători de libere din lume, Santana cucerind medalia de aur la un astfel de concurs, în 2014, cu prilejul Campionatului Mondial de baschet 3×3, desfăşurat la Moscova.
Un alt nume important care se alătură proiectului de la CSM Ploieşti, sub formă de împrumut de la Gaz Metan Mediaş, este Mihai Gavrilă (26 ani), un jucător masiv, trecut, de-a lungul carierei, şi pe la CSU Cuadripol Braşov şi SCM U Craiova, în Liga Naţională.