În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

29.01.2016, ora 06:20 – degajare stâlp căzut pe carosabil
În com. Gornet Cricov, sat Dobrota D.J. 102R, echipajele de pompieri au intervenit cu mijloace de primă intervenţie pentru a îndepărta un stâlp căzut pe partea carosabilă.

29.01.2016, ora 08:12 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În comuna Gorgota, sat Potigrafu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea zonei şi acordarea primului ajutor medical la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism.
În urma acestuia, autoturismul a fost avariat, iar şoferiţa, o femeie de 29 ani, a fost asistată medical, refuzând transportul la spital.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul atutoturismului şi asigurarea zonei.

29.01.2016, ora 08:28 – degajare gheaţă
În municipiul Ploieşti, B-dul Independenţei, echipajele de pompieri au intervenit cu mijloace de primă intervenţie pentru a îndepărta gheaţa formată pe elementele de construcţie.

29.01.2016, ora 10:20 – INCENDIU CASĂ PARTICULARĂ
În oraşul Mizil, Str. Horia, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Urmare a incendiului au ars acoperişul din lemn cu învelitoare prelată pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp şi bunuri de uz casnic. Echipajul de stingere a lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aparat electrocasnic defect sau neizolat corespunzător.
Nu s-au înregistrat victime.

29.01.2016, ora 11:30 – deblocare uşă
În comuna Gornet Cricov, sat Dobrota, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD pentru deblocarea uşii la o casă particulară. În urma pătrunderii în locuinţă, proprietarul, un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost găsit căzut în casă. A fost declarat decedat de către un medic al SAJ Prahova.

29.01.2016, ora 15:45 – transport persoană
În municipiul Câmpina, strada Carol I, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cu probleme medicale, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

30.01.2016, ora 10:03 – deblocare uşă
În comuna Telega, str. Băi, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru deblocarea uşii la o casă particulară. În urma pătrunderii în locuinţă, proprietara, o femeie în vârstă de 92 de ani a fost preluată şi transportată la un chipaj al SAJ Prahova prezent la locul intervenţiei.

30.01.2016, ora 13:03 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În municipul Ploieşti, str. Mihai Bravu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea zonei şi acordarea primului ajutor medical la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism.
În urma acestuia, autoturismul a fost avariat, iar şoferiţa, o femeie de 29 ani, a fost asistată medical, refuzând transportul la spital.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul atutoturismului şi asigurarea zonei.

31.01.2016, ora 04:46 – INCENDIU COŞ DE FUM
În comuna Colceag, str. Principală, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case particulare.
A ars funinginea depusă pe coşul de fum. Nu s-au înregistrat victime.

31.01.2016, ora 05:47 – INCENDIU GUNOI MENAJER
În municipiul Ploieşti, Str. Ghilcoş, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gunoiul menajer aflat în ghenele de gunoi metalice.
Au ars aprox. 200 kg gunoi menajer şi 5 pubele din P.V.C. Nu s-au înregistrat victime.
Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise ori neprotejate corespunzător.

31.01.2016, ora 07:30 – INCENDIU TABLOU ELECTRIC
În comuna Blejoi, D.N.1A, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un tablou electric al unei societăţi comerciale.
A ars tabloul electric şi branşamentul. Nu s-au înregistrat victime.
Cauza probabilă a incendiului a fost tablou de distribuţie cu defecţiuni, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.

31.01.2016, ora 09:09 – transport persoană
În municipiul Ploieşti, strada Cristianului, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta un bărbat, în vârstă de 67 de ani, cu probleme medicale, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

31.01.2016, ora 16:48 – INCENDIU GUNOI MENAJER
În municipiul Câmpina, Str. Democraţiei, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gunoiul menajer aflat în ghenele de gunoi metalice.
Au ars aprox. 350 kg gunoi menajer. Nu s-au înregistrat victime.
Cauza probabilă a incendiului a fost foc deschis în spaţii deschise.

31.01.2016, ora 20:47 – INCENDIU CASĂ PARTICULARĂ CU VICTIMĂ
În comuna Jugureni, sat Boboci echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Urmare a incendiului au ars acoperişul din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, mobilier şi bunuri de uz casnic din 2 camere. Echipajul de stingere a lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Proprietarul, un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost găsit în locuinţă, decedat.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza coşului de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

Echipajele SMURD au intervenit în 84 cazuri de urgenţă medicală. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.