Petre Apostol

Săptămâna aceasta, reprezentativa feminină de handbal tineret a României s-a reunit pentru prima dată sub comanda antrenorului Ion Crăciun. Tehnicianul care a preluat echipa feminină de tineret a convocat 21 de sportive pentru un stagiu de pregătire, printre acestea numărându-se şi o jucătoare de la CSM Ploieşti, anume Alexandra Caraşol, care evoluează pe postul de extremă stânga.
Născută în data de 26 februarie 1996, aceasta a fost transferată în septembrie de CSM Ploieşti, după ce în sezonul anterior evoluase la Ştiinţa Bucureşti, în divizia secundă, având, totodată, şi un titlu de campioană mondială la junioare în palmares, câştigat în 2014.
Formaţia tricoloră se va afla într-un cantonament centralizat la Chiajna până pe 12 decembrie, după care îşi va muta cantonamentul la Oradea, înainte de a pleca, pe 18 decembrie, la Budapesta (Ungaria), pentru a lua parte la un turneu de pregătire, la care vor mai participa echipele Ungariei, Franţei şi Danemarcei.
Lotul complet convocat în cantonamentul de la Chiajna este următorul:
Portari: Mădălina Ion (CSM Unirea Slobozia), Isabela Roșca (Corona Brașov), Yulia Dumanska (HCM Baia Mare), Bianca Curmenț (HC Alba Sebeș)
Extreme stânga: Alexandra Carașol (CSM Ploiești), Alexandra Dindiligan (”U” Alexandrion Cluj)
Interi stânga: Bianca Bazaliu (CSM București), Oana Bucă (CSM București), Corina Biriș (”U” Alexandrion Cluj), Sonia Vasiliu (”U” Alexandrion Cluj)
Centri: Cristina Laslo (”U” Alexandrion Cluj), Adriana Voina (Universitatea Reșița), Diana Axinte (HC Dunărea Brăila)
Interi dreapta: Alina Ilie (CSM Unirea Slobozia), Elena Dache (CSM București), Anca Polocoșer (CSM Cetate Deva)
Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (CSM Cetate Deva), Cristina Mitrache (HC Alba Sebeș)
Pivoți: Lorena Ostase (CSM Unirea Slobozia), Dana Abed-Kader (CSM Cetate Deva), Florentina Craiu (HCM Rm. Vâlcea)

Schimbare în lot, la CSM Ploieşti

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti s-a despărţit de una dintre jucătoarele prahovene din lot, anume Cătălina Preda. În vârstă de 24 de ani, aceasta a fost titulară pe postul de extremă dreapta în turul campionatului la formaţia pregătită de antrenorul Neven Hrupec.
Cătălina Preda a sosit la CSM Ploieşti în 2013, fiind transferată de la HC Activ CSO Plopeni, grupare la care se remarcase în divizia secundă.
Oficialii clubului ploieştean au anunţat: „Contractul cu jucătoarea ce evoluează pe postul de extremă dreaptă a fost reziliat de conducerea clubului în baza rapoartelor de evaluare întocmite de coordonatorul secţiei de handbal feminin şi de stafful tehnic al echipei la finalul primei părţi a sezonului”.