Petrolul Ploiești – ASA Tg. Mureș 0-1 (0-1)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 6500. A marcat: Gorobsov (3)
Petrolul: Pecanha – Tudose, Benga, Genev (60 Peteleu), Pulhac – Ropotan (cpt), Bucșă – Nepomuceno (65 Chiriță), Zoubir, Varga (73 Tamuz) – Moussa. Antrenor: Mihai Stoichiță.
ASA: Stăncioiu(cpt) – Golanski, Balaur (38 Hanca), Balic, Velayos – Grobsov, Gonzales – Jazvic, Manolov, Dedov (62 Borza) – Axente (83 R. Costa). Antrenor: Carol Fekete.
Avertismente: Benga (25), Moussa (42 și 69), Ropotan (61 și 74), Tudose (68)/ Manolov (36), Balic (76).
Eliminări: Moussa (70), Ropotan (74)
Au arbitrat: Radu Petrescu (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Ciprian Danșa (Oradea).
Observatori: Adrian Vidan (București), Viorel Anghelinei (Galați)
Jucătorul meciului: Balic

Petrolul a încheiat 2015, mai mult ca sigur cel mai prost an din istoria ”modernă” a clubului cu un alt eșec, care a sintetizat perfect ultima perioadă a echipei: nervozitate, erori, combinate cu impresia că, totuși, se putea realiza altceva.
Nici nu începuse bine meciul cu ASA Tg. Mureș că Genev a făcut un fault imprudent la 20 de metri de propria poartă, iar Gorobsov a ”așezat” mingea în plasă, în stânga lui Pecanha, cu o execuție de efect. Era doar minutul 3 și meciul începuse cum nu se poate mai prost pentru elevii lui Mihai Stoichiță… Chiar dacă oaspeții au venit la Ploiești fără staff tehnic, practic antrenorul de portari, Carol Fekete și veteranul echipei – Gabi
Mureșan fiind cei care au încercat să suplinească vidul de pe bancă, tot ardelenii au părut mai periculoși, același Gorobsov ratând ținta dintr-o poziție identică cu cea din care marcase (min. 13), apoi Manolov a nimerit bara (min. 29), cu o lovitură de cap, prima ocazie clară a Petrolului venind două minute mai târziu, când Varga a șutat aiurea dintr-o poziție foarte bună, prima repriză încheindu-se în fluierăturile celor prezenți în tribună și gesturile teatrale ale lui Stoichiță.
Oaspeții puteau ”închide” meciul la lovitura de cap a lui Manolov (min. 52), care a șters plasa laterală sau la faza din minutul 59, când Axente a scăpat singur cu Pecanha dar s-a oprit, inexplicabil, ”păcălit” de gestul portarului ploieștean, care a ridicat mâna ca și cum ar fi fost offside, atacantul pierzând un tempo important! Varga se face de râs, căzând în fund în încercarea de a juca o minge simplă, iar Stoichiță ”restructureză” flacul drept, cu Peteleu și Chiriță jr. aruncați în luptă. Moussa își pierde cumpătul și face un henț inutil, care îl duce mai devreme la cabine, la fel ca și Ropotan, ultimul sfert de oră, cu doi oameni în minus, transformându-se într-o confruntare atipică, cu Petrolul atacând, iar ASA-ul, incredibil, trăgând de timp!
Zoubir a avut o bară (min. 83), Tamuz a încercat o foarfecă, iar lumea a avut reacția normală, fanii cântând până la ultima fază, atitudinea echipei, fără Varga și Ropotan fiind de aplaudat, chiar dacă, din nou, Petrolul a rămas fără vreun punct.

Petrolul transferă, transferă

După Paolucci, Mişelăricu şi Gabi Matei, echipa ploieşteană a mai realizat un transfer, un fost internaţional de tineret elveţian semnând cu Petrolul, prin intermediul aceluiaşi Mario Nicolae. Este vorba despre Janko Pacar (atacant, 25 de ani), care a jucat, ultima dată, la Servette Geneva, echipă care evoluează în liga a treia elvețiană, unde marcase de 6 ori în 12 meciuri, înainte de a semna rezilierea. Jucătorul de origine croată a evoluat la toate nivelurile posibile, bifând prezenţe începând cu grupe şi preliminarii Europa League, trecând prin Liga I elveţiană, eşalonul secund, liga a III-a, plus naţionalele de juniori ale Elveţiei.
Acesta a mai jucat la Luzern, Kriens, Chiasso și Winterthur, contractual său cu Petrolul semnându-se pe o perioadă de doi ani şi jumătate.