Petre Apostol

Singura sportivă prahoveană, şi de altfel din România, prezentă în Cupa Mondială la schi alpin – Ania Caill (Caraimanul Buşteni) – se pregăteşte de startul competiţiei, care va avea loc la finalul săptămânii, pe pârtia de la Lake Louise, din Canada.
Câştigătoare a Cupei Americii de Sud la proba de coborâre în luna septembrie, sportiva de 20 de ani a clubului din Buşteni a arătat un progres important în perioada de pregătire din luna noiembrie, petrecută în Statele Unite ale Americii. Încă un pas mare pentru sportiva din lotul olimpic al României este că din această toamnă este antrenată de tehnicianul francez renumit Lionel Finance, care se mai ocupă şi de schioara cehă Klara Krizova.
Astăzi, Ania Caill ar fi trebuit să efectueze primul antrenament oficial pe pârtia din Canada, însă, forul internaţional a anulat sesiunea. La Lake Louise sunt programate primele etape din Cupa Mondială la coborâre şi la Super G, probele de viteză din cadrul competiţiei, disciplinele la care sportiva clubului prahovean are cele mai bune punctaje la nivel internaţional.
Înainte de cursa de la Lake Louise, Ania Caill a primit şi o surpriză frumoasă din partea reprezentanţilor secţiei de schi din cadrul clubului Caraimanul Buşteni. Cei mai mici sportivi ai secţiei i-au trimis încurajări din Prahova, după cum se vede şi în imaginea alăturată, realizând chiar un clip cu o coregrafie specială în care îi urează mult succes. Astfel, există o motivaţie în plus pentru tânăra schioare înainte de startul noului sezon din Cupa Mondială.