Gaz Metan 2 Mediaş – CSM Ploieşti 37-104 (23-41)

Bogdan Chitic

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au încheiat într-o notă pozitivă turul de campionat în Liga I. Sâmbătă, la prânz, băieţii lui Ionuţ Ivan s-au impus cu 104-37 pe terenul celor de la Gaz Metan 2 Mediaş, bifând a şasea victorie a sezonului şi continuându-şi astfel drumul către faza semifinală.
Meciul de la Mediaş a demonstrat încă o dată faptul că, atunci când apărarea funcţionează la parametri optimi, permiţând adversarului, în medie, sub 10 puncte pe sfert (!), atacul devine o „afacere în familie” şi generează puncte uşoare, dar şi destule bătăi de cap tabelei de marcaj. După aceste reguli simple s-a scris istoria jocului cu ardelenii, care au încercat pe cât posibil, în prima repriză, să rămână la o diferenţă decentă în spatele lui Dumitrescu şi compania, plan abandonat însă în mai puţin de 5 minute de la reluare, când CSM Ploieşti reuşea să depăşească graniţa celor 60 de puncte marcate. De aici şi până la atingerea bornei 100 nu a mai fost decât un singur pas, prahovenii reuşind acest lucru pe finalul jocului, după ce staff-ul tehnic rulase deja întreg lotul avut la dispoziţie.
CSM Ploieşti încheie, aşadar, prima parte a sezonului regulat cu un bilanţ de 6 victorii şi o singură înfrângere, urmând să deschidă returul, pe 6 decembrie, printr-o deplasare la Miercurea Ciuc. Cu o nouă victorie în Ardeal, „alb-albaştrii” ar încheia practic socotelile pentru o clasare pe primele două poziţii, singura grijă rămasă urmând să devină lupta pentru supremaţie cu Ştiinţa Bucureşti, liderul neînvins al seriei a 2-a.
CSM Ploieşti: Movileanu (14 puncte), Dumitrescu (8), Biasutti (7), Ene (33), Dogaru (8), Neagoe (18), Dumitru (2), Ianuli (12), Stanoilovici (2), Bărbuceanu, Crăciun, Tudorache