Petre Apostol

După ce au participat la Cupa „Radu Zamfirescu”, întrecere organizată la Craiova, jucătorii echipei de volei prim-divizionare Tricolorul LMV Ploiești vor evolua în acest final de săptămână la un nou turneu de verificare, care va avea loc la Galați. Echipa pregătită de antrenorii Marian Anton și Mădălin Marinescu vor fi prezenți, de astăzi până duminică, la „Cupa Arcada”, întrecere ajunsă la a doua ediție, organizată de CS Arcada Galați, a cincea clasată din sezonul trecut al Diviziei A1.
Gruparea ploieșteană a arătat bine până acum în meciurile amicale disputate, la turneul de la Craiova reușind să învingă clar pe Banatul Caransebeș, formație cu pretenții mari în acest sezon, și a creat multe probleme echipei Arcada Galați, grupare care evoluează în cupele europene, situându-se pe locul al treilea, în final, în clasamentul competiției din Oltenia.
La turneul de la Galați, pentru Tricolorul LMV va fi al patrulea meci amical disputat cu CS Arcada. Anterior întrecerii de la Craiova, gruparea prahoveană s-a mai confruntat cu echipa gălățeană într-o „dublă” la Ploiești, fiecare formație adjudecându-și câte o partidă.
„Consider că am făcut o impresie bună în jocurile disputate până acum. Băieții au arătat implicare și dăruire, formând un grup de prieteni, în primul rând, ceea ce este foarte important. Mai avem mult de muncă pentru a ajunge la nivelul pe care ni-l dorim, însă ne aflăm pe drumul cel bun”, ne-a declarat antrenorul principal Marian Anton.
La turneul de la Galați, alături de Tricolorul LMV Ploiești și de echipa gazdă, CS Arcada, vor mai participa formațiile Dinamo București (a patra clasată în sezonul precedent) și VCM LPS Piatra Neamț.
Echipa ploieșteană a promovat în prima divizie a țării după trei sezoane petrecute în eșalonul secund, în ediția trecută a Diviziei A2 reușind performanța de a nu pierde nici măcar un set! Pentru participarea în prima divizie, gruparea prahoveană a realizat câteva modificări importante în lotul de jucători, în momentul de față echipa fiind alcătuită din următorii sportivi: Cosmin Ghimeș (căpitan), Gjoko Josifov (Macedonia), Vladan Aleksić (Serbia), Cristian Imhoff (Argentina), Florin Voinea, Tomi Rumpunen (Finlanda), Alexandru Voinea, Ștefan Someșan, Tudorel Farcaș, Eugen Teotoc, Dan Grigoraș, libero fiind Alexandru Călin.
Obiectivul pe care îl urmărește echipa ploieșteană la debutul pe prima scenă de volei a țării este de a se situa pe unul dintre locurile 5-8. Campionatul va începe peste o săptămână, când Tricolorul LMV va primi replica unei formații pe care o va întâlni și la întrecerea din Galați, anume VCM LPS Piatra Neamț.

Programul competiţiei de la Galaţi este următorul:
Vineri – 16 octombrie
Tricolorul LMV Ploiești – CS Dinamo București, ora 17.00
CS Arcada Galați – VCM LPS Piatra Neamț, ora 19.00
Sâmbătă – 17 octombrie
CS Dinamo București – VCM LPS Piatra Neamț, ora 15.00
Tricolorul LMV Ploiești – CS Arcada Galați, ora 17.00
Duminică – 18 octombrie
Tricolorul LMV Ploiești – VCM LPS Piatra Neamț, ora 9.00
CS Arcada Galați – CS Dinamo
București, ora 11.00