Petrolul şi FCSB au încheiat nedecis duelul de pe “Ilie Oană”, scor 0-0, la capătul unui joc în care ambele echipe au avut şansa să înscrie şi să tranşeze ostilităţile.

Atitudine şi spirit de sacrificiu, acestea au fost elementele vizibile clar, încă din startul confruntării de pe “Ilie Oană”, în evoluţia elevilor lui Sebi Tudor. Împinşi de la spate de un public entuziasmant, petroliştii au început meciul cu determinare, căutând să ducă mingea cât mai repede către buturile adverse, şi n-au fost deloc departe să mute primii pe tabela de marcaj: Tamuz a găsit o “breşă” printre Varela şi Toşca, a rămas singur doar cu Niţă, însă a şutat în blocajul portarului bucureştean! Era minutul 12 şi “lupii” puteau aşeza, încă de pe atunci, confruntarea pe un făgaş favorabil lor, dar chiar şi aşa au continuat să domine până la pauză, nelăsându-le adversarilor şansa să devină periculoşi. Tamuz (20) a expediat un şut, de la 18 metri, puţin peste transversală, pentru ca tot el să încheie repriza cu un balon trimis, din lateral dreapta, alături de colţul lung.

Şi dacă, în primele 45 de minute, ocaziile au fost consemnate în contul petroliştilor, în partea a doua oaspeţii au fost cei care au trecut pe lângă deschiderea scorului. A făcut-o, mai întâi, Chipciu (67), cu un şut din careu parat excelent de Pecanha, după care Hamroun (72) a ratat ţinta din patru metri, după ce, în prealabil, Pecanha respinsese la lovitura de cap a lui Chipciu.

S-a terminat, până la urmă, fără gol marcat, Petrolul şi FCSB bifând, astfel, cel de-al doilea rezultat de 0-0 din întâlnirile directe disputate în acest campionat. Petrolul rămâne pe ultimul loc al clasamentului, cel puţin până la sosirea verdictului de la TAS, dar jocul echipei dă speranţe că, în curând, vor veni şi victoriile mult aşteptate. Iar cel mai apropiat prilej îl reprezintă jocul din deplasare cu FC Voluntari, ce se va disputa sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul “Dinamo” din Bucureşti.

Atmosferă superbă pe “Ilie Oană”

Chiar dacă stadionul n-a mai fost plin ca altădată, atmosfera creată de suporterii prezenţi pe “Ilie Oană” a fost una extraordinară, fanii încurajându-i pe petrolişti din primul şi până în ultimul minut al întâlnirii. “Vrem să le mulţumim suporterilor pentru susţinere şi pentru atmosfera creată. Au fost alături de noi pe toată durata meciului şi i-am simţit, cu adevărat, ca fiind un al 12-lea jucător. Gestul jucătorilor, de la final, de a nu merge mai întâi la galerie nu a fost făcut cu rea intenţie. Sperăm să ne bucurăm fanii la următoarele meciuri şi cu victorii şi să ne luăm, astfel, revanşa faţă de ei”, a spus, la final, “căpitanul” ploieştenilor, Laurenţiu Marinescu.

fcpetrolul.ro