Starea gazonului de pe arena „Ilie Oană” – devenit „o ruşine”, degradarea lentă şi continuă nefiind stopată de nimeni (vă amintiţi că problemele privind starea acestuia au apărut de dinaintea meciului România – Insulele Feroe, din martie), dă naştere altor discuţii, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, pe „resturile de gazon”, s-a programat un meci între două echipe de „old-boys”, câţiva foşti jucători ai Petrolului şi oameni de afaceri locali, plus „invitaţi”, jucând contra unor macedoneni, pentru o „chirie” de circa 500 de euro, fapt confirmat şi de Donald Constantin – directorul SGU – societate care are arena în administrare. „Cu privire la evenimentul disputat vineri pe «Ilie Oană», stadionul a fost închiriat pentru o oră. Preţul respectiv a fost calculat în funcţie de tariful general, aprobat de Consiliul Local, raportat la o singură oră de închiriere a stadionului. Din banii încasaţi o să cumpărăm îngrăşământ pentru gazon. Era normal să le permit accesul, pentru că au plătit”!
După ce în şedinţa Consiliului Local de vineri, viceprimarul Iulian Teodorescu a declarat că stadionul ar putea fi închiriat, pentru circa 30.000 de euro, pentru filmarea unor videoclipuri, iar apoi, cu aceşti bani, să se refacă suprafaţa de joc, urmând ca Petrolul să se „mute” pe alt stadion, directorul SGU Ploieşti, Donald Constantin, precizează că nu ştie nimic despre o eventuală mutare a clubului Petrolul pe un alt teren: „Cei de la Petrolul au datorii foarte mari către noi. Nu ştiu, însă, nimic despre vreo mutare, nu ne-a anunţat nimeni nimic”.
Totuşi, clubul ploieştean a demarat discuţii cu proprietarii arenelor din Chiajna, Braşov şi cu Astra, pentru a avea pregătită o variantă „de rezervă”, LPF atenţionând clubul asupra problemelor organizatorice.
Astfel, chiar meciul de săptămâna viitoare, cu ACS Poli Timişoara, nu se ştie unde se va juca, momentul plecării de pe „Ilie Oană” fiind, din păcate, tot mai aproape!

Patru şanse din cinci în Cupă
Federaţia Română de Fotbal a stabilit componenţa urnelor pentru tragerea la sorţi a optimilor de finală ale Cupei României, ediţia 2015-2016, care va avea loc, miercuri, de la ora 13.00, la Casa Fotbalului. După ce a trecut cu 6-o de Unirea Tărlungeni, Petrolul rămâne în prima urnă, cu mari şanse de a întâlni o echipă de eşalon inferior în drumul spre “sferturi”. Astfel, galben-albaştrii speră să prindă una dintre cele patru echipe din această urnă “C”, pentru a avea şanse importante de calificare în competiţia care poate “salva sezonul”.
Conform site-ului oficial al FRF, echipele care au trecut de faza şaisprezecimilor de finală au fost împărţite în trei urne:
Urna A: FC Steaua, ASA Târgu Mureş, CFR Cluj, Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti;
Urna B: FC Dinamo, FC Botoşani, Pandurii Târgu Jiu, CSMS Iaşi, FC Viitorul, Concordia Chiajna, ACS Poli Timişoara;
Urna C: FC Viitorul II, SC Bacău, FCM Baia Mare, FC Braşov.
La tragerea la sorţi, se vor grupa echipe din urna A cu echipe din urna C (4 jocuri) şi, în continuare, o echipă rămasă din urna A cu o echipă din urna B (un joc). Cele şase echipe rămase în urna B se vor grupa între ele. Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporţie de 50 la sută din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
Meciurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei României vor avea loc în perioada 27-29 octombrie, cu începere de la ora 14.30, cu excepţia celor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgenţă al FRF.