Petre Apostol

Una dintre cele mai importante competiţii de ciclism – mountain bike din Prahova – „Câmpina Open MTB – Race for Autism” – îşi măreşte fondul de premiere pentru cea de-a IV-a ediţie, programată la finalul săptămânii. Astfel, pentru acest an se vor oferi premii în valoare totală de 26.500 de lei, 9.950 lei – premii în bani pentru categoriile elite, şi 16.550 de lei – premii în produse şi vouchere pentru primele trei poziţii la celelalte categorii.
„Câmpina Open MTB – Race for Autism” este un eveniment sportiv cu scop caritabil, organizat de Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Asociaţia Caraiman Câmpina, având ca parteneri Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Câmpina, Primăria Comunei Cornu şi Bibchip. Toate fondurile obţinute din înscrieri şi din donaţii vor fi folosite pentru un proiect destinat copiilor cu autism din Prahova.
La primele trei ediţii ale concursului din Câmpina au fost prezente peste 2.000 persoane, peste 120 voluntari implicaţi, peste 200.000 lei investiţi în organizare, peste 68.000 lei adunaţi din taxa de participare şi utilizaţi pentru un proiect adresat copiilor cu autism din Câmpina şi împrejurimi.
Banii strânşi din competiţe s-au reflectat în trei cursuri pentru părinti de copii cu autism, materiale de lucru pentru Centrul de zi „Sf. Filofteia” Câmpina şi pentru 15 familii, 104 cadre didactice din două grădiniţe şi patru şcoli formate în vederea integrării copiilor cu autism în învăţământ, participare la programe de pregătire pentru echipa Centrului „Sf. Filofteia”.
Pentru ediţia din acest an, programată sâmbătă, 5 septembrie, erau înscrişi până ieri 329 de ciclişti la toate categoriile de concurs. Înscrierile sunt deschise până la data de 3 septembrie, pe site-ul: www.campina-mtb.ro.