Petre Apostol

După ce a înregistrat cea mai categorică victorie a sa din istorie în primul eşalon valoric al handbalului românesc, cu record de goluri înscrise, echipa CSM Ploieşti bifează şi cea mai bună poziţie pe care a ocupat-o în Liga Naţională. Astfel, graţie succesului obţinut, în deplasare, cu Rapid Bucureşti, scor 46-29, formaţia antrenată de Neven Hrupec este lidera campionatului după prima etapă a campionatului.
Echipa ploieşteană este urmată în ierarhie de vicecampioana şi campioana sezonului trecut, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, care au înregistrat victorii la zece goluri diferenţă, pe teren propriu, cu U Alexandrion Cluj, respectiv la nouă goluri diferenţă, în deplasare, cu nou-promovata CS Măgura Cisnădie.
În cadrul rundei de debut nu s-au înregistrat surprize, doar echipa din Vâlcea a fost aproape, pierzând la limită cu medaliata cu bronz din sezonul trecut, Corona Braşov.
Rezultatele complete ale primei etape au fost următoarele:
HC Zalău-HCM Roman 23-21 (14-12)
Rapid Bucureşti-CSM Ploieşti 29-46 (16-20)
Dunărea Brăila-SCM Craiova 33-29 (14-13)
HCM Rm. Vâlcea-Corona Braşov 28-29 (14-17)
Alba Sebeş-Unirea Slobozia 22-25 (13-13)
Măgura Cisnădie-CSM Bucureşti 26-35 (13-16)
HCM Baia Mare-U Cluj 36-26 (19-11)
Runda a doua va fi una intermediară, programată mâine, CSM Ploieşti urmând să joace primul meci de pe teren propriu din acest sezon, întâlnind în Sala „Olimpia”, de la ora 17.00, formaţia HC Dunărea Brăila. În cadrul etapei mai sunt programate următoarele meciuri:
U Cluj-Corona Braşov
HCM Roman-HCM Rm. Vâlcea
Unirea Slobozia-Rapid Bucureşti
HCM Baia Mare-Măgura Cisnădie
SCM Craiova-HC Zalău
CSM Bucureşti-Alba Sebeş