10.000 de pelerini, aşteptaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş

Aproximativ 10.000 de pelerini sunt aşteptaţi să participe, astăzi şi mâine, la slujbele religioase care vor avea loc la Mănăstirea Curtea de Argeş cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, autorităţile stabilind locuri de campare şi de parcare speciale pentru cei veniţi din alte zone ale ţării. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, autorităţile estimează că, la fel ca în anii trecuţi, aproximativ 10.000 de persoane vor participa la manifestările religioase care vor avea loc la Mănăstirea Curtea de Argeş. Întrucât la Curtea de Argeş sunt aşteptaţi foarte mulţi pelerini din alte zone ale ţării, autorităţile au stabilit locuri speciale de campare şi parcare pentru aceştia. Astfel, pelerinii vor putea campa în zona Grupului Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu”, pe Bulevardul Basarabilor din municipiul Curtea de Argeş şi în zona stadionului din comuna Valea Iaşului. De asemenea, cei care vor merge la Curtea de Argeş cu autoturismul vor putea parca fie în Curtea de Argeş, pe Bulevardul Basarabilor şi pe strada 1 Decembrie, fie pe stadionul comunal din localitatea Valea Iaşului.
Autorităţile anunţă că este interzisă camparea în incinta şi în zonele adiacente lăcaşului de cult şi că nu este permisă comercializarea băuturilor alcoolice de către firmele din zona adiacentă mănăstirii, în intervalul desfăşurării slujbelor religioase şi a procesiunilor.
Un număr de 60 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la Curtea de Argeş, în perioada sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

În Cecenia, plajă destinată exclusiv femeilor

Prima plajă pe care au acces numai femeile a fost inaugurată în Cecenia, la Groznîi, pe malul unui lac artificial, relatează Euronews. Plaja este împrejmuită de un gard de trei metri înălţime. Bărbaţii nu au acces pe această plajă, conform perceptelor islamului.
O plajă destinată doar bărbaţilor, situată la o distanţă de aproximativ doi kilometri de cea pentru femei, urmează să fie deschisă ulterior, în această regiune cu populaţie majoritar musulmană.