Petre Apostol

În această perioadă, la Iaşi se derulează Campionatele Naţionale de Şah pe echipe pentru tineret, juniori, cadeţi şi copii. Competiţia a debutat cu proba de şah clasic, la care sportivii de la CSM Ploieşti, pregătiţi de antrenorul emerit Gheorghe Văsii şi soţia sa, Filoftia, au urcat de două ori pe podiumul de premiere, la categoria băieţilor U16, respectiv U12.
În concursul de la categoria U16, CSM Ploieşti i-a avut în componenţă de Sergiu Herea (candidat de maestru), Teodor Szocs şi Cătălin Sandu (ambii – categoria I). Formaţia ploieşteană a bifat trei victorii, o remiză şi o înfrângere în cele cinci partide disputate, obţinând, astfel, şapte puncte.
Şahiştii ploieşteni au învins pe Politehnica Iaşi, în runda inaugurală, scor 3-0, după care au remizat cu CSM Focşani 2007, scor 1,5-1,5, au învins pe CS Voinţa Buzău, scor 3-0, au pierdut cu LPS Satu Mare, scor 1-2, şi au încheiat cu o victorie în meciul cu CS Tinerii Maeştri Bucureşti, scor 2-1.
Astfel, CSM Ploieşti a încheiat pe locul secund, în urma formaţiei CSM Focşani 2007, care a avut cu un punct în plus, fiind singura echipă neînvinsă din competiţie.
În concursul de la categoria U12, gruparea ploieşteană a fost compusă din Irinel Trăilă (categoria I), Flavius Stroe şi Andrei Tabără (ambii – categoria a II-a). S-au disputat şapte runde, ploieştenii debutând cu trei victorii la rând, depăşind pe CS Micul Şahist Iaşi, scor 3-0, ACS Phoenix Buzău A, scor 2-1, Şah Club Galaţi, scor 2-1. Au urmat, apoi, o înfrângere, cu CS Genius Galaţi, scor 1-2, şi o remiză, cu ACS Smart Galaţi, scor 1,5-1,5. Dar, CSM Ploieşti a încheiat cu două victorii, învingând pe ACS Philidor Iaşi B, scor 2-1, şi pe CS Voinţa Buzău, scor 3-0, adjudecându-şi locul secund în clasamentul general.
Cu cinci victorii, o remiză şi o înfrângere, sportivii ploieşteni au acumulat 11 puncte, fiind la un punct de campioană – ACS Genius Galaţi. De remarcat că Irinel Trăilă a fost cel mai bun jucător de la masa întâi de concurs, cu 5,5 puncte, în vreme ce Flavius Stroe, care a încheiat neînvins, a fost al doilea la masa a doua de concurs, cu 6,5 puncte, la egalitate cu primul clasat.