Fosta glorie petrolistă și unul dintre jucătorii care au făcut istorie în fotbalul românesc, îmbrăcând doar tricoul galben-albastru de-a lungul carierei sale – Octavian Grigore – va prelua secția de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Ploiești.
CSM-ul are secție de fotbal juvenil și, în această vară, dorește să treacă și la nivel de seniori, participarea în Liga A Prahova fiind obiectivul imediat.
Octavian Grigore s-a întâlnit cu directoarea CSM-ului, Luminița Albu, pentru a pune la punct detaliile colaborării, în structura clubului urmând să apară mai multe modificări, organigrama secției de fotbal fiind ”în lucru”.
Grigore – unul dintre primii antrenori prahoveni care au absolvit cursurile pentru Licența ”PRO” – a antrenat ultima dată la Viitorul Axintele, club din Liga a III-a care s-a desființat dintr-un motiv incredibil – nu a jucat un meci pentru că sportivii nu aveau vizele medicale în regulă, iar patronul echipei a decis retragerea din campionat.
Rămâne de văzut cum va evolua noul proiect fotbalistic, în care se va implica municipalitatea ploieșteană, prin intermediul Clubului Sportiv Municipal. Pentru că nu cu mult timp în urmă s-a discutat chiar trecerea arenei ”Ilie Oană” în administrarea CSM!
Până atunci, o primă mutare interesantă, excelentă pentru imagine, este ca și făcută: Octavian Grigore se va ocupa de viitorul unui club ”cu potențial”.

441 de meciuri a jucat Octavian Grigore în Liga I, toate în tricoul Petrolului Ploiești!
52 de goluri a înscris Grigore, fiind în top 100 al fundașilor golgheteri din fotbalul mondial.
Petrolul Ploiești, Unirea Urziceni, Chimia Brazi, Petrolistul Boldești, Știința Bacău, FCM Târgoviște, Internațional Pitești, Viitorul Axintele – sunt cluburile unde Grigore a antrenat în cariera sa.
Un trofeu – Cupa României din 1995, cu Petrolul – a câștigat Grigore în cariera sa.