Inspectorul şcolar de educaţie fizică şi sport Robert Valentin Munteanu, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, este urmărit penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, fiind suspectat că la examenul de bacalaureat de anul acesta a redactat şi înlocuit lucrarea unei candidate la disciplina „Limba şi literatura română”, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, marţi, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, profesorul, care este inspector şcolar, este urmărit penal pentru infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, el având calitatea de suspect.

Conform procurorilor, Munteanu, în calitate de membru în Comisia judeţeană de Bacalaureat – 2015, din judeţul Prahova, ar fi redactat şi înlocuit lucrarea candidatei Miruna – Elena Trifan.

Anchetatorii au fost sesizaţi cu privire la acest caz de către profesorii corectori din judeţul Constanţa, unde au fost trimise pentru corectare lucrările de la Prahova.

Tânăra absolventă a susţinut examenul de bacalaureat la centrul de examinare organizat la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, din Ploieşti, unul dintre cele mai bine cotate licee din Prahova.

Potrivit unor surse din cadrul ISJ Prahova, lucrarea tinerei a primit nota 8,75.

Miruna Elena Trifan are şi ea calitatea de suspect în dosar, fiind urmărită penal pentru infracţiunile de uz de fals şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.