Petre Apostol

Pe Stadionul „Lia Manoliu” din Bucureşti, a avut loc, la final de săptămână, sâmbătă şi duminică, etapa a II-a din cadrul Campionatului Naţional de Atletism pentru seniori, tineret şi juniori 1, la care au fost prezenţi şi sportivi de la cluburi din Prahova.
Dintre reprezentanţii prahoveni, cea mai bună performanţă a fost realizată de către atletul de la CSM Ploieşti, Cristian Radu, pregătit de antrenorul Augustin Iancu. Sportivul de 18 ani a câştigat proba de 400 metri, la care au luat parte 34 de atleţi, acesta trecând linia de sosire cu timpul de 47,99 secunde, devansându-l cu 11 sutimi de secundă pe Adrian Drăgan (24 ani, CSM Timişoara), principalul său contracandidat, care este deţinătorul titlului naţional la seniori.
De menţionat că atletul clubului ploieştean câştigase şi la prima etapă a campionatului, disputată în prima parte a lunii, tot la Bucureşti, când a avut un avantaj de jumătate de secundă faţă de Drăgan, sosind cu timpul de 47,80 secunde. În plus, în luna mai, Cristian Radu şi-a stabilit recordul personal la proba de 400 metri, cu 47,47 secunde.
Rezultatele bune obţinute în acest an (pe lângă performanţele din aer liber, este şi campion naţional în sală – în foto) l-au propulsat pe atletul de la CSM Ploieşti în lotul României care a participat, în zilele de 20 şi 21 iunie, la Campionatul European pe echipe – Liga I. Formaţia tricoloră a încheiat acea competiţie pe locul nouă, menţinându-se în al doilea eşalon valoric al campionatului, Cristian Radu aducând trei puncte pentru reprezentativa României, clasându-se pe locul 10 la proba de 400 metri.
Revenind la cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional desfăşurată la finalul săptămânii trecute, s-au mai remarcat şi Oana Florentina Gheorghe (CS PetroEnergia Câmpina) şi Adrian Susnea (CSŞ Ploieşti). Încă junioară 2, fiind inclusă pentru Campionatele Mondiale la această categorie de vârstă, Oana Gheorghe s-a clasat pe locul al treilea la proba de aruncare a greutăţii, cu 12,84 m. Adrian Susnea a realizat aceeaşi la proba masculină de aruncare a greutăţii (6 kg), clasându-se al treilea, cu 13,67 m.
Etapa finală a Campionatului Naţional de seniori şi tineret este programată în zilele de 25 şi 26 iulie, la Piteşti, în vreme ce juniorii 1 se vor lupta pentru medalii tot la Piteşti, dar între 8 şi 9 august.