Petre Apostol

Astăzi, echipa masculină de volei Tricolorul LMV Ploieşti începe ultima fază a acestui sezon, cu gândul la Divizia A1. Formaţia pregătită de Marian Anton şi Mădălin Marinescu va evolua, pe teren propriu, la turneul de promovare, care va începe astăzi şi se va încheia duminică.
Întrecerea, care este găzduită la Complexul Sportiv „Tel George Junior”, va aduna la start primele două clasate din cele două serii ale Diviziei A2: Tricolorul LMV Ploieşti, CSM Suceava (Seria Est), „U” Cluj, CSU Timişoara (Seria Vest). Primele două clasate la finalul turneului vor promova în Divizia A1.
Ploieştenii au avut un parcurs perfect în acest sezon, fără să cedeze nici măcar un set, fiind, astfel, principalii favoriţi la promovare. Pentru Tricolorul LMV aceasta este a doua prezenţă consecutivă la turneul de promovare, în sezonul precedent situându-se pe locul al treilea, la un singur punct de poziţia secundă, după ce cu o zi înainte de finalul întrecerii ocupa prima poziţie.
Despre turneul de la acest final de săptămână, antrenorul principal al formaţiei ploieştene, Marian Anton, ne-a declarat: „Băieţii sunt bine pregătiţi pentru acest moment important. Practic, pentru asta ne-am antrenat tot sezonul. Dorim să ne menţinem invincibilitatea, mai ales că am avut parte de toate condiţiile de pregătire de care am avut nevoie. Cu toate acestea, avem şi o presiune în plus, mai ales că jucăm pe teren propriu. Dar, avem jucători cu experienţă şi tineri dornici de afirmare, iar acesta este un moment prielnic pentru a-şi arăta potenţialul, deoarece vor fi prezente multe persoane importante din voleiul românesc. Suntem conştienţi că meciurile nu vor fi uşoare, mai ales cu echipele din Seria Vest, cu care nu am mai jucat până acum, însă vom încerca să fim consecvenţi şi să ne realizăm planul de pregătire”.
De menţionat că observator al turneului este chiar preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan. Meciurile sunt programate, astăzi şi mâine, de la ora 16.00, respectiv 18.00, iar duminică – de la ora 10.00, respectiv 12.00, Tricolorul LMV urmând să joace în deschidere în primele două zile, după care în partida din finalul turneului.