Petre Apostol

În perioada 13-23 mai, la Speichersdorf, în Germania, a avut loc al VI-a ediţie a Campionatului Mondial pe echipe la popice, la care România deţinea titlul de vicecampioană la feminin. În echipa tricoloră s-au regăsit trei jucătoare de la Conpet Petrolul Ploieşti, Luminiţa Dogaru (care este şi antrenoarea formaţiei şi vicecampioană mondială la individual), Cristina Samson şi Daniela Lăcătuşu.
Gruparea României a avut un parcurs perfect în grupa preliminară, câştigând clar toate cele trei partide jucate, cu Danemarca, Italia şi Austria. Clasată pe locul întâi în grupa A, cu maximum de puncte, formaţia tricoloră a evoluat în sferturi, fază în care a întâlnit selecţionata Croaţiei, situată pe locul secund în grupa C, fiind învinsă de Slovenia.
Într-un meci în care doar Cristina Samson (care a reuşit al treilea rezultat al partidei) şi Luminiţa Dogaru au punctat pentru echipa României, tricolorele s-au văzut învinse de o formaţie a Croaţiei mult mai omogenă, de la care trei jucătoare au depăşit 600 de popice doborâte.
După ce a eliminat formaţia României, reprezentativa Croaţiei şi-a continuat marşul triumfal, învingând selecţionata Cehiei, tot cu scorul de 6-2 (15-9 la puncte de set), iar în finală a depăşit categoric reprezentativa ţării gazdă, Germania, cu scorul de 7-1 (17-7 la puncte de set), adjudecându-şi titlul mondial.
Medaliile de bronz au revenit formaţiilor Sloveniei şi Cehiei, România situându-se, în clasamentul final, pe locul al şaptelea, cu o medie de 3.444 de popice doborâte, poziţiile cinci şi şase fiind adjudecate de Ungaria (3595 p.d.) şi Serbia (3457 p.d.).
Alături de cele trei jucătoare prahovene, în lotul naţional s-au mai regăsit sportivele Alina Suciu, Mirabela Preda, Anna Gyeresi, Alexandrina Bornert, Iulia Ban.
Şi în concursul masculin, reprezentativa tricoloră s-a oprit în sferturile de finală, după ce a câştigat grupa preliminară cu maximum de puncte. Jucătorii români au pierdut cu Germania în sferturi, scor 2-6 (11-13 la puncte de set), Petruţ Mihălcioiu şi Horaţiu Dudaş reuşind singurele puncte ale tricolorilor.
Germania a ajuns în finală, însă, la fel ca la fete, a pierdut disputa pentru medaliile de aur, în favoarea echipei din Serbia, scor 2-6 (10-14 la puncte de set). Medaliile de bronz au revenit formaţiilor Austriei şi Ungariei, România situându-se pe locul al şaselea, cu o medie de 3817 de popice doborâte, poziţia a cincea fiind adjudecată de Croaţia (3838 p.d.).