Concordia Chiajna – Petrolul Ploiești 3-2 (1-1)

Bogdan Chitic

Stadion: „Concordia”, Chiajna. Spectatori: circa 1.500. Au marcat: Cristea (16), Purece (59), Pena (73) / N’Koyi (11), Kronaveter (52)
Concordia: Matache – Bucurică, Bagaric, Dragarski, Vagner – Maftei – Cristea, Purecev (80 Florea), Boldrin (60 Serediuc), Grigorie (54 Grigorie) – Dina
Antrenor: Marius Baciu
Petrolul: Pecanha – Coman, Marin, Ipsa (46 Gallegos), Peteleu – Filip, Kronaveter – Nepomuceno (58 Mareș), Pastorini, Astafei – N’Koyi (70 Chiriță)
Antrenor: Valentin Sinescu
Arbitri: George Găman (Craiova) – Vasile Marinescu (București), Adrian Ghinguleac (București). Rezervă: Daniel Mitruți (Craiova).
Observatori: Bogdan Niculae (Voluntari), Augustus Constantin (Rm. Vâlcea)

În ultima etapă a campionatului, Petrolul a mai făcut un cadou unei echipe aflate în mare căutare de puncte. Găzarii au pierdut la Chiajna și au păstrat-o pe Concordia în Liga I, asta și pentru că, sub Tâmpa, FC Brașov și Gaz Metan s-au anihilat reciproc.
În criză de efectiv, după accidentările apărute în ultimele săptămâni, și cu mai mulți jucători rămași la Ploiești pentru a-și face bagajele, Petrolul a început dezinvolt jocul de la Chiajna. N’Koyi a deschis scorul pentru găzari în minutul 11, înscriind primul său gol pentru Petrolul, în întreg sezonul, dar Cristea (16) l-a făcut pe Pecanha să mai scoată din plasă un eurogol, după un șut de la peste 25 de metri. La reluare, lupii au trecut din nou în avantaj, după o fază lucrată de N’Koyi și finalizată de Kronaveter (52), iar FC Brașov și Gaz Metan aveau din nou puls, la acest scor, sub Tâmpa.
Obligat să forțeze în atac, Marius Baciu trimite în teren un al doilea vârf, Pena, în locul lui Grigorie, și tabela indică din nou egalitate, câteva minute mai târziu. Purece (59) îl întinde pe Pecanha din 16 metri, însă brazilianul nu poate evita golul. E 2-2, dar Concordia mai are nevoie de un gol pentru a juca și la anul în Liga I. Și îl obține, cu un sfert de oră înainte de final, când Pena reia din interiorul careului, pentru o victorie sinonimă cu salvarea de la retrogradare. La Chiajna e sărbătoare, însă la Brașov e jale mare, întrucât atât „stegarii” cât și Gazul vor juca, din vară, la matineu.