Luni, 1 Iunie 2015, de la ora 10.30, în amfiteatrul în aer liber de la Palatul Culturii Ploiești, va avea loc ediția a XIX-a a Festivalului „Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard”, realizator fiind profesorul-coregraf Marilena Eftimie. Participă la spectacol elevii claselor de dans modern, balet și dans de societate ale Școlii Populare de Arte Ploiești. În program este inclusă şi o paradă a costumelor. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Prahova, Şcoala Populară de Artă Ploieşti, în colaborare cu Primăria Ploieşti şi Poliţia Locală Ploieşti.

Expoziţie dedicată lui Constantin Stere, la Chişinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, organizează în colaborare cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Fundaţia „Constantin Stere”, Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” din Bucov, Casa Memorială „Constantin Stere” din Ciripcău, raionul Florești și Primăria Municipiului Chișinău în ziua de 1 Iunie 2015, la ora 9.00, vernisarea expoziţiei Constantin Stere,
scriitor, jurist şi promotor al Marii Uniri la Galeria „La Rond”, situată în spatele statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul este dedicat aniversării a 150 de ani de la naşterea scriitorului, profesorului, juristului, publicistului și omului politic Constantin Stere, membru marcant al Sfatului Țării, unul dintre militanții cei mai activi ai Unirii Basarabiei cu România. Alcătuită din 18 bannere conținând fotografii, date biografice, fragmente de proză, articole, aprecieri ale criticilor etc., expoziția urmărește parcursul biografic al lui Constantin Stere, figură emblematică a scenei politice românești din primele patru decenii ale secolului al XX-lea, unul dintre militanții cei mai activi ai Unirii Basarabiei cu România, de la a cărui naștere se vor împlini, pe 1 Iunie a.c., 150 de ani.

Astăzi începe „Festivalul Luminii”

Primăria Municipiului Ploieşti organizează în parteneriat cu Centrul Local de Cercetaşi B.E.S.T. Ploieşti – sucursala ONCR, Asociaţia de elevi Pro Trans şi Consiliul Judeţean al Elevilor Prahova „Festivalul Luminii”, astăzi, începând cu ora 19.00, în Centrul Civic. Evenimentul este o activitate educativă din proiectul “T.OT.I in comunitate” (ediţia a II-a), iniţiat de o echipă de liceeni din Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti, finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România prin Programul YouthBank Ploieşti, coordonat local de Fundaţia Comunitară Prahova. La nivel naţional, proiectul este coordonat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi BRD – Groupe Societe Generale. „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte” este motto-ul „Festivalului Luminii”, un proiect cu tradiţie al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, care, anul acesta, s-a desfăşurat pe întreaga durată a lunii mai în 25 de oraşe din ţară. Astfel, toate decoraţiunile pregătite cu această ocazie (aproximativ 2.000 de cutiuţe de hârtie de diverse forme, mărimi, culori), standurile unde copiii vor fi pictaţi pe faţă şi cele de colectare a cărţilor donate sunt o modalitate prin care oamenii simpli pot aduce un dar, un plus de valoare oraşului lor.