Eugen Teodorovici va depune luni jurământul la Cotroceni. „Am discutat cu preşedintele Klaus Iohannis în urmă cu puţin timp, cu domnul Teodorovici. Marius Nica va prelua portofoliul de la Fondurile Europene. Preşedintele a acceptat cele două propuneri”, a declarat Victor Ponta.

Administraţia Prezidenţială a precizat de asemenea, într-un comunicat de presă, că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanțe în persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

„La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul domnului Teodorovici, domnul Marius Nica. Luni, 30 martie a.c., la ora 10.00, cei doi miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni”, se arată în comunicat.

Victor Ponta preia interimatul la Finanţe. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Postul de ministru al Finanţelor a rămas vacant după ce DARIUS VÂLCOV şi-a dat demisia, în urma punerii sub urmărire penală de către procurorii DNA.

Eugen Teodorovici a fost numit ministru al Fondurilor Europene în 2012. În decembrie 2012, Teodorovici el a fost ales senator PSD de Buzău.

În perioada 2005 –2007, a activat în Ministerul Economiei si Finanţelor. De asemenea, el a fost director general la Autoritatea de Management pentru Infrastructură (ex-ISPA).

Între 2004 şi 2005 el a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune.

În perioada 2000 – 2004, Teodorovici a lucrat la Ministerul Integrării Europene, ca director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD. În perioada ianuarie – decembrie 2000, el a activat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene.

Potrivit CV-ului său, Teodorovici este căsătorit şi are doi copii. De asemenea, el este doctor în managementul fondurilor europene.