Omul meciului pentru Petrolul în prima etapă, cu FC Braşov, când a marcat golul victoriei, portughezul Filipe Teixeira, are şanse mici să joace la Botoşani, în meciul de mâine. Acesta a acuzat o contractură, la antrenamente, astfel că, foarte probabil, va fi menajat în deplasarea din Moldova, pentru a putea fi folosit apoi, cu Steaua, în semifinalele Cupei.
Teixeira nu este singura problemă a lui Rednic, acesta aşteptând să afle şi dacă îl va putea folosi, în sfârşit, pe Ciprian Vasilache, care nu a primit „cartea verde” din Coreea de Sud, de la ultimul său club. Tocmai de aceea, antrenorul petrolist va repeta strategia de la meciul cu FC Braşov, anume va lua în lot 20 de jucători, Beţa şi Pastorini urmând să aştepte verdictul în privinţa colegilor mai sus menţionaţi, pentru a „prinde foaia de joc”.
Petrolul nu va conta, în continuare, nici pe Tamuz şi Ipsa (accidentaţi), galben-albaştrii urmând să plece de astăzi spre Moldova, cu avionul, până la Iaşi, apoi cu autocarul, la Botoşani, pentru meciul programat vineri la ora 20,30.
„Ne aşteaptă un meci dificil, pe care ne propunem să-l câştigăm, aşa cum ne vom propune înainte de orice duel. Noi, în vestiar, visăm frumos, ne gândim chiar la event, dar, să fim realişti, Steaua rămâne Steaua, are un avans important în clasament. Cred că la Botoşani va fi un meci de luptă, le-am spus jucătorilor că trebuie să fim pregătiţi de dueluri bărbăteşti, aprige” – a spus Rednic la conferinţa de presă de ieri. „Va reveni Satli, astfel că am linişte privind compartimentul defensiv, unde îl voi folosi pe el lângă Geraldo şi pe Filip la locul său, în linia mijlocaşilor defensivi” – a anunţat antrenorul.

Marin aşteaptă „liberarea”

Un alt jucător care s-a înţeles cu Petrolul asupra contractului – Marian Marin – fostul căpitan al celor de la Fortuna Poiana Câmpina, aşteaptă să poată fi legitimat de către echipa ploieşteană, aseară acesta având programată judecarea memoriului pentru ratificarea rezilierii angajamentului cu divizionara secundă, pentru ca, apoi, să poată deveni „petrolist cu acte în regulă”.

Meciuri la „foc automat” pentru găzari

După deplasarea de mâine, de la Botoşani, pentru Petrolul urmează o perioadă cu meciuri „unul şi unul”; programul partidelor fiind unul foarte dens.
Astfel, săptămâna viitoare este programat meciul tur din semifinalele Cupei României, în care la Ploieşti va veni Steaua – partida fiind programată joi, 5 martie, de la ora 21,30.
Apoi, vor urma patru partide în campionat, înainte de întreruperea Ligii I, pentru meciul dintre România şi Insulele Feroe, care se dispută la sfârşitul lui martie chiar pe arena ploieşteană „Ilie Oană”. Practic, între 5 şi 23 martie, în doar 19 zile, galben-albaştrii au programate 5 partide oficiale!
Programul, în campionat, anunţat de Liga Profesionistă de Fotbal, pentru elevii lui Mircea Rednic, este următorul:
Etapa 20:
luni 09.03.2015
18.00 Petrolul – CSMS Iasi (Look Plus, DolceSport1, DigiSport1)
Etapa 21:
vineri 13.03.2015
20.30 Rapid – Petrolul (LookTV, DigiSport1)
Etapa 22
marţi 17.03.2015
19.30 Petrolul – CS U Craiova (LookTV, DigiSport1)
Etapa 23
luni 23.03.2015
20.30 CFR Cluj – Petrolul (LookTV, DigiSport1)

Tchite a semnat şi va debuta cu Steaua
Petrolul a parafat o înţelegere valabilă până în vară, cu opţiune de prelungire pentru încă un an cu atacantul Mohamed Tchite. Noua achiziţie a Petrolului a fost prezentată de antrenorul Mircea Rednic (cel care l-a şi convins dealtfel să vină în România) drept: „un jucător foarte bun, un tip despre care nu spun că este dificil, dar are o mare personalitate şi care este decis să revină la forma care l-a consacrat. Este destul de bine pregătit, dacă ţinem cont că a jucat foarte puţin în ultimul an. Eu cred că va putea fi folosit la meciul cu Steaua, de săptămâna viitoare, din Cupă. A decis să stea în Ploieşti, nu a vrut să locuiască la Bucureşti, este un fotbalist pe care eu l-am vrut şi la Standard, cu foarte mare experienţă, care ne poate ajuta” – a spus Rednic despre ultimul sosit în tabăra „lupilor”.
Rednic a dezvăluit că săptămâna viitoare ar mai putea încerca să aducă un atacant, Ilombe Mboyo, tot din Belgia, de la Genk – un fotbalist cu un CV foarte bun, dar cu multe probleme disciplinare, printre alte „pete” în dreptul său fiind şi o condamnare la închisoare, la un moment dat! „Nu ştiu dacă va veni, dacă mai e oportun să mai transferăm încă un jucător, vom vedea” – a anunţat Rednic despre cel poreclit în Belgia „Micul Pele”.