Cristi Damian

Curtea de Apel Ploiesti a admis contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva deciziei de eliberare a oficialilor de la Petrolul, precum si a celorlalte persoane implicate în procesul cu acuzatii de evaziune fiscală. Astfel, după ce Tribunalul Prahova a decis, în data de 20.01.2015, în dosarul nr. 8837/105/2014, trecerea în “arest la domiciliu” a celor acuzati, la “Apel” s-a desfiinţat decizia judecătorului şi, rejudecând speta, a decis să “mentină măsura arestării preventive a inculpaţilor Bucuroiu Marius Mihai, Capră Nicolae, Capră Daniel, Gîscă Marius Alexandru, Daniel Petre Gheorghe, Stoica Spirea Daniel, Constantin Dragoş Ioan Viorel”!
Aşadar, tentativa de a scăpa de penitenciar a esuat încă o dată, Curtea de Apel întorcând – pentru a doua oară – deciziile favorabile celor acuzati, iar actionarii Petrolului rămân după gratii.

Un amical mai puţin

Petrolul joacă astăzi, de la ora 15,00, primul amical din 2015, în Turcia, meciul fiind găzduit de unul dintre terenurile bazei sportive Mardan, unde este cantonată echipa adversă – Neftki Baku, din Azerbaidjan. În programul „galben-albastrilor”, al doilea amical va fi împotriva chinezilor pregătiti de Cosmin Contra – Guanghzou R&F, joc care se va disputa duminică. Secunzii Petrolului – Valentin Sinescu si Cătălin Grigore – au mers, zilele trecute, să vadă un alt amical al fostului antrenor ploiestean, victoria cu 3-1 în fata celor de la Dinamo.
În schimb, în cel de-al doilea cantonament, programat tot în Lara – Antalya, „găzarii” au renuntat la amicalul din 4 februarie, cu Lokomotiv Sofia, astfel că, în această iarnă, Rednic va pregăti returul în 6 meciuri de verificare.

Finala se joacă mai devreme

Vizavi de dubla manşă cu FCSB din Cupa României, tehnicianul Mircea Rednic a declarat: ”Vor fi două meciuri interesante si spectaculoase, la finalul cărora sper că noi vom iesi învingători. Cupa României este unul dintre obiectivele noastre, asa că vom face tot ce depinde de noi pentru a ne califica în finală, iar apoi să câstigăm, din nou, trofeul. Am discutat cu băietii, toată lumea e optimistă, ne pregătim bine si asteptăm cu încredere aceste două partide”. La rândul său, căpitanul Geraldo Alves a spus: ”Dacă vrem să câstigăm trofeul, tot trebuia să trecem de acest adversar. Cu sprijinul fanilor nostri suntem capabili să ne calificăm. Eu n-am evoluat în finala câstigată în 2013, neavând drept de joc, si anul trecut am ratat dramatic prezenta în ultimul act, dar acum sperăm să nu se mai întâmple”. Ploieşteanul Laurentiu Marinescu este de părere că Petrolul poate trece de FCSB, el afirmând următoarele: ”E foarte bine că am picat asa! Suporterii nostri asteaptă cu mare interes aceste jocuri si sunt sigur că vor crea o atmosferă extraordinară”.