Marian Dima

Carmel Bebe Bărbulescu a plecat în Adzerbaidjan, de câteva luni, pentru a lucra la clubul Neftchi Baku, echipă care se luptă pentru titlu în această ţară. Preparatorul fizic din Măneciu, trecut pe la o serie de echipe importante din România, precum Rapid, Astra, Gaz Metan Mediaş, FC Vaslui, Gloria Bistriţa, FC Braşov sau U. Cluj, şi care, de asemenea, a lucrat o perioadă în Liban (la Naţionala de baschet a acestei ţări) şi Dubai (alături de Marius Şumudică, o perioadă, la Al Shaab) a ales provocarea reprezentată de fotbalul din această ţară, aflat într-o adevărată expansiune. „Este o mare presiune a rezultatelor, munca însă îţi este respectată şi apreciată. Şi, desigur, de ce să ne ascundem, sunt condiţii foarte bune, financiare, precum şi ce se oferă echipelor din partea celor care finanţează ” – spune Bărbulescu, care s-a acomodat repede cu fotbalul azer. „Nu vine foarte multă lume la meciuri, se joacă însă tare, se pune accent pe forţă”.

Foşti prim-divizionari pe salarii bune

La Neftchi sunt o serie de fotbalişti cunoscuţi iubitorilor de fotbal de la noi, dar niciun român. Joacă la echipa azeră brazilienii Caue (fost la FC Vaslui) şi Cardoso (ex Pandurii Tg. Jiu), Wobay (de la defuncta Universitatea Craiova), iar lista fotbaliştilor din Liga I care sunt la echipe din această ţară este mult mai lungă, salariile din fotbalul acesteia fiind o „mană cerească” – circa jumătate de milion de dolari pe sezon pentru un fotbalist străin „mediu”.

Adversarul lui Dorinel Munteanu

Tot în ţara recunoscută pentru rezervele de petrol, există o mini „colonie” de români şi jucători trecuţi prin Liga I. Este vorba despre gruparea Gabala – unde antrenor a fost Dorinel Munteanu – aceasta fiind o altă echipă, cu pretenţii, a campionatului. Tot acolo joacă fostul petrolist Benga, dar şi internaţionalii români Ropotan şi Andrei Cristea, plus Farkas (ex Vaslui), Yazalde (fost la Astra), Marquinhos (Oţelul). Echipa lui Bebe a jucat cu Qabala când Munteanu era acolo, scorul fiind egal, 0-0.
În Adzerbaidjan, la Khazar Lankaran, a rămas fostul dinamovist Scarlatache, la Simurq a ajuns ex-petrolistul Osiako, iar la codaşa Araz Naxcivan a jucat şi „celebrul” Elhad „Ahmedov” Naziri, plecat cu o căruţă de bani de la Petrolul, după ce a fost „remarcat” de fostul manager, Mario Nicolae. A jucat pentru că, între timp, Araz s-a retras din campionat!

Mini-vacanţă şi apoi Antalia

Carmel Bebe Bărbulescu îşi va petrece sărbătorile acasă, la Măneciu, alături de familie. Nu-i vor lipsi, însă, cele două pasiuni ale sale, fotbalul şi vânătoarea, acesta urmând să joace în sala din Cheia câteva meciuri, alături de prieteni. După vacanţă, echipa din Baku va merge în Antalya, unde speră să regăsească, printre adversarele din perioada de pregătire, măcar o echipă românească.