Meteorologii anunţă vreme frumoasă în perioada următoare, inclusiv în ziua de Crăciun. Dupa Craciun, insa, se pare ca temperaturile incep sa scada de la o zi la alta, astfel încât spre sfârşitul saptamanii acestea se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor creste.

Incepem saptamana cu cer temporar noros şi local, la munte va ninge, iar în regiunile nordice vor fi precipitaţii mixte ce pot favoriza izolat producerea poleiului. În restul zonelor cu totul izolat va ploua slab. Vântul ramane destul de alert, în special în zona montană, unde va viscoli sau spulbera zăpada, dar şi în sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni şi 10 grade în sud-vestul extrem al ţării.

VREMEA IN BUCURESTI. Din cand in cand in Capitala, maine, norii mai lasa loc si soarelui, iar vantul nu se domoleste, mai are intensificări trecătoare. Peste zi termometrele strang în jur de 6 grade, dar in mod real se vor resimti ceva mai putine grade, data fiind actiunea vantului.

De marti vremea se face frumoasa şi se incalzeste, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă, cu precădere în regiunile sudice şi estice. Se arata soarele, dar mai raman si cativa nori prin nordul, nord-vestul şi centrul ţării ce vor lasa putine precipitaţii, predominant sub formă de ploaie. La munte, pe arii restrânse, sunt asteptate precipitaţii mixte si nu este exclus sa se formeze polei. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, iar în zona montană va sufla tare şi temporar va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în estul Transilvaniei şi 14…15 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -5 şi 6 grade.

VREMEA IN BUCURESTI. Se incalzeste foarte mult si in capitala pe parcursul zilei de marti, cand desi soarele este umbrit de nori termometrele strang cam 11…13 grade, cu mult peste ce ar fi normal la acesta data. Vantul in schimb ramane destul de agitat, asa ca nu ne putem bucura din plin de valorile generoase pe care le vor arta termometrele.

Ajunul Craciunului vine cu aceeasi vreme în general frumoasă şi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile sudice şi estice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în nordul teritoriului, unde cu totul izolat vor cădea precipitaţii slabe mixte. Vântul va avea intensificări temporare în sudul ţării şi la munte, însă începând din orele serii va diminua în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiuni şi 16…17 grade în regiunile sudice.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă si in Bucuresti, astfel încât temperatura maximă va fi de 14…15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul se mai agita in prima parte a zilei, apoi se domoleste treptat.

Si in ziua de Craciun vremea se va menţine caldă, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă în regiunile sudice şi estice, chair daca nu vor mai fi temperaturi atat de mari ca in zilele precedente. Totusi meteorologii anunta maxime de pana la 12…13 grade în sud şi sud-est, plecand de la 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Vremea este si destul de frumoasa ca aspect. Se aduna cativa nori prin vestul, centrul şi nordul ţării dar abia spre seară şi noaptea aduc precipitaţii slabe mixte, in schimb in zonele joase de relief ziua poate sa inceapa cu ceata.