La inţiativa Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova), staţiunile montane Sinaia, Buşteni şi Azuga au găzduit la începutul acestei săptămâni, 24-27 noiembrie, CRITERIUL PRIMEI ZĂPEZI, cel mai important eveniment de business din industria ospitalităţii autohtone.
Infotripul CRITERIUL PRIMEI ZĂPEZI reprezintă un eveniment iniţiat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova şi realizat cu sprijinul Autorității Naţionale pentru Turism, membrilor asociației, autorităţilor locale şi antreprenorilor din domeniul turismului din cele 3 staţiuni vizate. Infotripul face parte din caravana „Vacanţă în ţara mea” a Federaţiei Asociaţiilor pentru Promovarea Turismului din România, a cărui membru fondator este și asociația din Prahova şi care îşi doreşte să promoveze cele mai importante destinaţii din ţară.
Aflat la ediția a III-a evenimentul CRITERIUL PRIMEI ZĂPEZI a prezentat unei delegații de 20 de agenți de turism și jurnaliști din Republica Moldova Valea Prahovei ca destinație pentru sporturile de iarnă și nu numai. Delegația a vizitat cele 3 domenii schiabile, peste 20 cele mai importante unitați de cazare și importante obiective turistice din stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga.
Specialiștii participanți au fost impresionați de peisaje, facilitățile pentru cazare, masă, conferințe, relaxare și practicarea sporturilor de iarnă. Majoritatea s-au aflat pentru prima dată în România și au declarat că vor trimite cât de curând turiști care să experimenteze atmosfera primitoare și experiența regală de la Vila Camelia Sinaia, să încerce cele peste 20 de pârtii din Sinaia, Bușteni sau Azuga, să urce cu telecabina la Sfinx și Babele, să facă proceduri de tip balneo la Hotel Mara, să participe la conferințe și să se distreze la Hotel Internațional Sinaia, să vadă rățuștele și priveliștea de la Hotel Cumpătu Sinaia, să viziteze Castelul Peleș și Castelul Pelișor și să se dea cu sania la Azuga.
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova) constituie un parteneriat public privat înfiinţat în 2008 la iniţiativa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) alături de alţi şase membri importanţi din Judeţul Prahova. În prezent asociatia are 10 membri. Misiunea organizaţiei este dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului din zona turistică Prahova, atât în ţară cât şi în străinatate.