CSU Asesoft – Gaz Metan Mediaş, astăzi, ora 19:00

Bogdan Chitic

Învinşi în ultimele 3 partide, din EuroCup şi Liga Naţională, campionii României sunt obligaţi să depăşească pasa slabă pentru a nu compromite, în principal, visul unei generaţii – calificarea în primăvara europeană. Pentru asta, paşii mici, dar siguri trebuie făcuţi începând cu jocul din această seară, împotriva lui Gaz Metan, o formaţie care traversează un amplu proces de reconstrucţie.
Aflaţi într-o situaţie cu care nu s-au mai confruntat de ceva vreme, elevii lui Arnautovic sunt nevoiţi să strângă rândurile şi să reclădească şirul victoriilor din debutul sezonului. Pe locul 3 atât în campionat, cât şi în EuroCup, ploieştenii primesc în „Olimpia” vizita unei echipe al cărei principal reper îl reprezintă victoria cu BC Timişoara, din urmă cu două săptămâni. Cu o medie de vârstă de 24 de ani, trupa lui Ovidiu Teleabă nu propune nume importante în acest sezon, singurii baschetbalişti străini cu experienţă „aterizaţi” la Mediaş fiind conducătorul de joc lituanian Gediminas Navickas şi centrul sârb Marko Djurkovic.
„Avem nevoie de o victorie care să ne ofere un alt tonus în perspectiva meciurilor viitoare din EuroCup. Nu traversăm neapărat o criză, ci mai degrabă un moment dificil, pe care suntem obligaţi să-l depăşim cât mai repede. Ne bazăm pe experienţa unor jucători de top, pe forţa colectivului şi, nu în ultimul rând, pe fanii noştri, care nu ne-au lăsat niciodată la greu. Promitem să conjugăm din nou verbul „a câştiga”, atât de drag nouă”, a declarat preşedintele executiv Ionuţ Georgescu.
Partida din Sala Sporturilor „Olimpia” va începe la ora 19:00 şi va fi arbitrată de o brigadă formată din Laurenţiu Grigoraş, Cristian Trofim şi Dragoş Stan. Jocul va putea fi urmărit, înregistrat, la Prahova TV, luni, de la ora 14:45.