Marian Dima

Peste 40 de jurnalişti din toate colţurile ţării, din oraşe precum Timişoara, Bucureşti, Reşiţa, Cluj, Craiova, Focşani, Piteşti, Iaşi, Botoşani, Miercurea Ciuc, Baia Mare sau Ploieşti au participat la Adunarea generală a Asociaţiei Presei Sportive, eveniment pentru care APS România, for condus de Dumitru Graur, a făcut eforturi organizatorice deosebite. “Această întrunire reprezintă un succes în sine, dat fiind că Asociaţia reuşeşte să organizeze pentru a doilea an consecutiv o Adunare Generală, după foarte mulţi ani în care se renunţase la ea. Faptul că am invitat să participe gazetari din toate colţurile ţării asigură o reprezentativitate reală organizaţiei noastre” – a spus Graur, care a “dinamizat” activitatea acestei asociaţii profesionale prin organizarea unor acţiuni de promovare – cum a fost şi turneul balcanic de fotbal, desfăşurat la Buşteni, anul trecut, la care a participat şi o echipă a gazetarilor sportive prahoveni, organizarea Galei “APS 85” sau editarea unei reviste de specialitate – “Sport în România”.
“Să încercăm cu toţii să redobîndim demnitatea de gazetar sportiv, o meserie pe care prea mulţi încearcă să o ia în batjocură. Este momentul unei solidarităţi de breaslă, fără de care riscăm să pierim cu toţii! Am spus întotdeauna că meseria de gazetar sportiv este cea mai frumoasă meserie din lume… Dar trebuie să ne-o apărăm şi să facem totul pentru a recăpăta demnitatea acestei meserii!“, a fost mesajul preşedintelui Asociaţiei Presei Sportive din România, Dumitru Graur, în cadrul Adunării Generale ordinare, care a avut loc în Bucureşti.
Invitat la eveniment, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a răspuns invitaţiei de a participa la adunarea jurnaliştilor APSR, unde a venit însoţit de Ciprian Paraschiv, directorul pentru dezvoltare al federaţiei. ”Abordarea FRF faţă de presă este una de normalitate. Intenţionăm să facem un parteneriat cu presa locală şi să scoatem un newsletter în această direcţie. Vom face un periplu prin ţară, care se va încheia pe 4 decembrie” – a anunţat Burleanu la întâlnirea cu membrii A.P.S.