Petre Apostol

Urmaşa Alinei Dumitru în judoul mondial, ca nivel de performanţe, este Andreea Chiţu (foto, a doua din stânga), de la CSM Ploieşti – Steaua Bucureşti, care şi-a adăugat în palmares un succes în cadrul unei etape de Grand Prix, disputate în Coreea de Sud, la Jeju.
Sportiva de 26 de ani a reuşit să se impună la categoria 52 kg, în prima zi a competiţiei din Asia. Andreea s-a calificat în semifinale după ce le-a învins, în grupa preliminară, pe Sappho Coban, din Germania, prin ippon, într-un minut şi patru secunde, şi pe franceza Lucile Duport, la finalul celor patru minute regulamentare de joc, reuşind waza-ari, în vreme ce adversara sa a fost penalizată de două ori.
În semifinală, Andreea Chiţu a trecut de Tsolmon Adiya Sambuu, din Mongolia, în două minute şi două secunde, prin yuko şi ippon. Lupta pentru medalia de aur s-a încheiat chiar în mai puţin de două minute (1:47 min.), sportiva clubului ploieştean adjudecându-şi victoria prin ippon în dauna japonezei Ai Shishime (foto, prima din stânga).
Medaliile de bronz au revenit sportivelor Laura Gomez (Spania – foto, prima din dreapta) şi Gili Cohen (Israel, a doua din dreapta).
Prin acest succes, Andreea Chiţu a obţinut încă 300 de puncte în clasamentul internaţional, consolidându-şi, astfel, poziţia secundă, diferenţa faţă de primul loc, ocupat de Majlinda Kelmendi (din Kosovo), fiind, însă, de peste 1500 de puncte.