V.Stoica

SC Best Omnibus din Sibiu a câştigat licitaţia organizată de Transport Călători Express pentru achiziţionarea a zece autobuze rulate marca MAN destinate îmbunătăţirii parcului auto al societăţii de transport public din Ploieşti.
Potrivit declaraţiilor directorului TCE Ploieşti, Cristian Iancovici, firma cu care se va încheia contractul de furnizare a celor zece autobuze a fost singura care s-a prezentat la licitaţie, urmând ca parafarea contractului să aibă loc în perioada următoare. Oferta depusă de societatea comercială din Sibiu a avut un preţ mai mic decât valoarea estimată, reprezentând cu circa 500 de euro mai puţin pentru fiecare autobuz în parte. În următoarele două săptămâni, reprezentanţii TCE vor verifica toate mijloacele de transport pe care le va livra firma din Sibiu. Faţă de cerinţele din caietul de sarcini, toate cele zece autobuze au şi sistem video interior, ceea ce va permite semnalarea eventualelor infracţiuni care ar putea avea loc în aceste mijloace de transport şi folosirea imaginilor înregistrate pentru depistarea răufăcătorilor.
Astfel, TCE a încheiat procedura de achiziţie a autobuzelor urbane rulate, de dimensiuni standard şi articulate, destinate transportului public de persoane în municipiul Ploieşti. Şapte dintre acestea sunt autobuze standard, cu lungimea de 12 metri, şi alte trei – articulate, cu lungimea de 18 metri.
Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă un rulaj maxim de 800.000 de kilometri, minim EURO 2, podea coborâtă, un sistem de îngenunchere laterală (kneeling), de înclinare a caroseriei până la nivelul bordurii, pentru facilitarea accesului persoanelor în vârstă şi a celor cu dizabilităţi.
Verificarea autobuzelor în scopul evaluării conformităţii faţă de prevederile caietului de sarcini este distinctă de recepţie, care se va efectua la livrarea fiecărui mijloc de transport în parte, după semnarea contractului.