Petre Apostol

Echipa de şah a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a luat parte, timp de cinci zile, la Cupa de Toamnă, competiţie organizată de CSU Ploieşti la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”. Au participat 68 de sportivi de la cluburi din întreaga ţară.
Deşi s-a concurat în format open (fără să se diferenţieze grupele de vârstă, copiii şi juniorii participând alături de seniori), elevii antrenorului emerit Gheorghe Văsii, ajutat de soţia sa, Filoftia, au reuşit performanţe foarte bune.
Cu o singură înfrângere în cele şapte runde ale concursului, tânărul de 14 ani Cătălin Marian Sandu (Elo 1919) s-a impus în clasamentul sportivilor cu rating internaţional Elo sub 2000, iar în ierarhia open acesta s-a situat pe locul al nouălea, cu 5 puncte.
Şi ceilalţi reprezentanţi de la CSM Ploieşti au avut prestaţii deosebite, obţinând următoarele rezultate:
– medalie de aur – Chivu Răzvan (Băieţi 8 ani);
– medalie de argint – Nicula Darius (Băieţi 8 ani);
– medalie de bronz – Anghel Rareș (Băieţi 8 ani);
– medalie de aur – Tudor Alina (Fete 8 ani);
– medalie de argint – Ciapă Antonia (Fete 8 ani);
– medalie de bronz – Nicolae Elena Diana (Fete 10 ani);
– medalie de argint – Tabără Andrei (Băieţi 10 ani);
– medalie de argint – Țaga Ștefan (Băieţi 12 ani);
– locul al V-lea – Stroe Flavius (Băieţi 12 ani).
De menţionat că întrecerea a fost adjudecată de maestrul naţional George Miroiu, de la Flacăra Moreni, cu 6,5 puncte, fiind urmat, pe podium, de către maestrul FIDE Sorin Levay, de la Apollo Satu Mare, cu 6 puncte, şi de maestrul internaţional Vlad Tomescu, de la CSU Ploieşti, cu 5,5 puncte.