Administaţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Sunt aşteptate ploi torenţiale în toată ţara şi vom avea parte de vreme extremă.

In Muntenia, până pe data de 22 septembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori normale din punct de vedere climatologic ale maximelor, în jurul a 24 de grade, apoi vremea va începe să se răcească uşor, iar temperaturile maxime vor ajunge spre sfârşitul lunii la medii de 20…21 grade. Mediile temperaturilor minime vor scădea până în 20 septembrie, când vor fi în jurul a 9 grade, în weekend vor creşte cu aproximativ 3 grade, apoi vor marca o nouă scădere uşoară.
Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă aproape pe tot parcursul celor două săptămâni şi doar între 21 şi 26 septembrie vor fi ploi, în general slabe.

La munte, in cele două săptămâni de prognoză, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, situându-se, în medie, între 12…14 grade, iar cel nocturn va suferi uşoare modificări de la o zi la alta, încadrându-se între 4 şi 7 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 15 şi 16 septembrie în masivele sudice, iar după data de 20 septembrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor în toată zona montană.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFilmul zilei:
Articolul următorCe sfant sarbatorim astazi