Petrolul a fost învinsă duminică seară, scor 1-2, de CFR Cluj, la capătul unui meci tensionat de deciziile hilare ale arbitrului Sebastian Colțescu, care i-a eliminat spre final pe Teixeira și Geraldo, la scorul de 1-1. Lupii nu mai pierduseră în campionat pe “Ilie Oană” de aproape 2 ani, de la eșecul cu Steaua, din octombrie 2012.

Cu moralul afectat de ratarea calificării în grupele Europa League și cu numeroase probleme de efectiv, lupii se așteptau la o partidă dificilă contra feroviarilor, dar nu credeau că vor avea de înfruntat și maniera ostilă de arbitraj a lui Sebastian Colțescu. Ca și cum absențele lui Pecanha, Fanchone, Mutu și Tamuz n-ar fi fost de ajuns, Lucescu s-a văzut obligat să efectueze prima schimbare încă din debutul întâlnirii, Albin suferind o accidentare gravă la o fază în care arbitrul din Craiova n-a dictat nici măcar fault. Era doar începutul reprezentației penibile pe care Colțescu avea să o pună în scenă la Ploiești. CFR și-a dat repede seama că o astfel de susținere trebuie speculată și a început să atace cu mult curaj. Cobrea a respins în corner lovitura de cap a lui Larie, în minutul 5, în timp ce Petrolul a ratat prima mare ocazie prin Teixeira, care a trimis în brațele lui Felguieras. Jakolis a reluat cu capul pe lângă, dar croatul și-a luat revanșa imediat și a înscris, trimițând în poartă un balon respins în față de Cobrea.

Feroviarii au intrat în avantaj la cabine, asta și pentru că același Colțescu n-a mai permis executarea unei lovituri libere din apropierea careului clujean, fluierând finalul primei părți. CFR a început partea secundă printr-o nouă ratare, de această dată a lui Guima, cap peste din 6 metri, imitat de Priso, care a șutat puternic, însă Felguieras a respins în corner. Egalarea avea să vină în minutul 67 de la neobositul Teixeira, portughezul reluând în plasa laterală centrarea venită de la căpitanul Geraldo. A fost momentul în care lupii au început să atace în haită, înghesuindu-și adversarul, iar după ratarea lui N’Koyi a venit rândul lui Colțescu să iasă, din nou, la rampă. Arbitrul i-a eliminat în decurs de doar 3 minute pe Teixeira și Geraldo, iar CFR a înscris și golul 2, prin Tade, profitând de superioritatea numerică și de ajutorul omului negru. Cu două zile înaintea jocului, Vasile Miriuță declara, sigur pe el, că ”nu vom merge ca mieii la tăiere” și ”să nu mire pe nimeni dacă vom câștiga la Ploiești”. CFR nu învinsese niciodată Petrolul în istoria recentă a confruntărilor directe, iar Miriuță nu știa că vor lipsi Pecanha, Fanchone, Mutu sau Tamuz. Dar ce știa? Că arbitrează Colțescu? Răspuns final: da!

fcpetrolul.ro