Marian Dima

Duminică, 21 Septembrie 2014, Liceul Teoretic „Şerban Vodă” Slănic s-a alăturat campaniei internaţionale „Plant a tree for Peace”, organizată de LeAF International (Learning about Forests) şi ENO (Environment Online).
Această campanie a marcat, printr-o acţiune de plantare de copaci sau orice fel de răsaduri, Ziua Internaţională a Păcii declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite.
Evenimentul s-a desfăşurat în peste o sută de ţări de pe toate continentele şi se bucură de un real succes, fiind un simbol pentru protecţia mediului, cooperare internaţională, diversitate culturală, toleranţă şi pace.
Participarea la acest eveniment s-a bazat pe implicarea voluntară a elevilor, implementarea şi coordonarea proiectului fiind realizate de Viorel Marin (profesor de geografie), Elena Dragomir (profesor de limba engleză), Daniela Beznea (profesor de limba franceză) şi Tatian Alionte (directorul liceului).
Astfel, au fost plantaţi arbuşti ornamentali în spaţiul verde din faţa instituţiei, acţiune ce a fost precedată de „Minutul de Linişte” şi citirea din partea elevilor a unui mesaj.
Prin activitatea susţinută, elevii Liceul Teoretic „Şerban Vodă” Slănic au dorit să demonstreze că sunt conştienţi de importanţa păstrării unui mediu curat într-un viitor sustenabil, lipsit de ură şi de violenţă.
Anul trecut, „Ziua Păcii”, a fost marcată la nivel mondial în 132 de state şi peste 5000 de şcoli.