Mai puţine autorizaţii de construire

Autorităţile administraţiei publice prahovene au eliberat, în luna iulie a.c., 134 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale (hoteluri, moteluri, vile, pensiuni etc), în scădere cu circa 10 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit datelor Direcţiei de Statistică Prahova. Din totalul autorizaţiilor respective, 68,7 la sută au fost solicitate de către cetăţeni cu domiciliul în mediul rural.
Cele 134 de autorizaţii de construire menţionate deţin o pondere de 3,5 la sută din totalul documentelor similare eliberate, în aceeaşi perioadă, la nivel naţional.

Schimburile comerciale dintre România şi Maroc au atins 647 milioane dolari

La sfârşitul anului trecut, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale dintre România şi Maroc au atins 647 milioane de dolari, cu 32 la sută mai mult decât în 2012, dintre care 525 milioane de dolari au reprezentat valoarea exporturilor româneşti, conform comunicatului Ministerului Economiei. Aflat, zilele trecute, într-o vizită oficială în Regatul Maroc, ministrul Economiei, Constantin Niţă, a declarat: „Putem fi optimişti în privinţa consolidării poziţiei Marocului drept cel mai important partener economic şi comercial al României în Africa, având ca obiectiv depăşirea nivelului de 647 milioane de dolari al schimburilor comerciale anuale dintre cele două ţări”. Printre domeniile de interes pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale se numără consolidarea colaborării în domeniul fabricării de autoturisme Dacia la Casablanca şi Tanger, cooperarea în domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice, în domeniul IT, aeronautic şi cel al construcţiilor navale.

Din 2015, subvenţii europene semnificative pentru fermieri

Pe lângă sprijinul financiar din bugetul statului pe care îl primesc acum, crescătorii de bovine şi de ovine vor beneficia în 2015 şi de sume semnificative din bani europeni, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent, duminică, la „Festivalul brânzei şi al pastramei – răvăşitul oilor” de la Bran. „Dacă ne referim la ovine, este vorba de 6 euro, care se adaugă la cei 9 euro pe care-i primesc acum, iar la bovine pentru carne, pe lângă suma de 435 de lei încasată în prezent, fermierii vor mai beneficia de încă 300 de euro pe cap de animal”, a subliniat ministrul. Referitor la exportul de animale, el a precizat că, pe lângă bovine, în China se vor exporta şi ovine.