Petrolul a reuşit o calificare senzaţională în play-off-ul Europa League, după ce joi seară s-a impus cu 4-1 în returul cu Viktoria Plzen, la capătul unui meci entuziasmant, ce va rămâne un adevărat reper în istoria recentă a lupilor.

Rezultat de egalitate din tur, 1-1, nu le dădea ploieştenilor prea multe variante înaintea manşei secunde din Cehia, unde elevii lui Răzvan Lucescu erau obligaţi să înscrie cel puţin o dată pentru a spera la o calificare în următoarea fază a competiţiei. Partitura tactică a fost pregătită excelent, iar galben-albaştrii au interpretat-o magistral. Golul lui Teixeira a deschis o seară de poveste, ce va rămâne definitiv întipărită în memoria afectivă a suporterilor petrolişti, la fel cum s-a întâmplat şi cu victoria de anul trecut de la Arnhem. La 0-1, gazedele credeau că încă se mai poate face ceva, însă Mutu a trimis o torpilă de maestru sub transversală, şi jocul căpăta accente dramatice pentru Viktoria. Lucru ce avea să se şi întâmple până la final. Reuşita lui Pilar nu a dezechilibrat haita, care până la pauză a mai înscris un gol prin De Lucas, iar avantajul de două goluri de pe tabelă le-a oferit găzarilor şansa de a gestiona inteligent partea secundă.

Fără altă soluţie, vicecampioana Cehie s-a aruncat în atac, dar defensiva Petrolului a blocat toate baloanele spre poarta lui Pecanha. Mai mult, pe un alt contraatac de manual, lupii au mai punctat o dată, Tamuz finalizând cu un şut puternic pasă excelentă de la Teixeira. Trupa lui Uhrin a fost obligată să se chinuie până la capăt, fie şi nu numai din respect pentru cei peste 10.000 de spectatori care au “sărbătorit” făcând valuri drama neaşteptată a favoriţilor. Până la acest joc, Viktoria pierduse de doar 4 ori în ultimii ani pe teren propriu în disputele din cupele europene. FC Barcelona, Bayern Munchen, Fenerbahce şi Manchester City au fost singurele echipe care învinseseră la Plzen. De ieri, şi Petrolul a intrat în această galerie selectă! En-fanfare!

Suporterii ploieşteni au făcut show

Peste 200 de fani petrolişti au încurajat formaţia lui Lucescu la meciul de aseară, galeria lupilor întregind tabloul unei seri perfecte. Situaţi la una dintre peluzele stadionului Doosan Arena, fanii au avut o contribuţie majoră la succesul cu Viktoria. Veniţi de la Ploieşti, dar şi din toate colţurile Europei, suporterii au cântat în permanenţă, încurajările lor auzindu-se în ciuda atmosferei create de susţinătorii gazdelor. La final, toţi jucătorii Petrolului au sărbătorit minute bune alături de fani calificarea în play-off-ul Europa League.

Boudjemaa, recompensat cu un Lupino

Fostul mijlocaş de bandă al lupilor a ţinut să fie prezent aseară pe Doosan Arena pentru a-i încuraja pe elevii lui Lucescu. Actualmente la SlaviaPraga, Damien s-a bucurat pentru succesul foştilor săi colegi, din partea cărora a primit, în semn de mulţumire pentru susţinere, un fular cu însemnele clubului şi noua mascotă Lupino. După meci, fotbalistul francez a venit la hotelul unde erau cazaţi ploieştenii şi s-a întreţinut mai bine de o oră cu cei mai mulţi dintre găzari, povestindu-le despre viaţa sa în capitala Cehiei.