Două nou promovate, umilite la debut

Cristi Damian

Noul sezon de Liga A a debutat la finalul săptămânii trecute, iar în runda inagurală s-au înregistrat câteva scoruri de… maidan. Printre echipele care au fost umilite la debut se numără şi două nou promovate, AS Voinţa Găzarul Surani şi Prahova Tg. Vechi, care au pierdut la un scor care ne scuteşte de prea multe comentarii: 7-0. Şi la Breaza s-a disputat un joc cu multe goluri, localnicii de la Tricolorul impunându-se cu 8-4, dispută în care atacantul gazdelor Marius Vişan (foto) a fost performerul etapei, marcând nu mai puţin de cinci goluri! Din cele nouă jocuri programate, doar şapte s-au disputat, în timp ce meciurile CSO Plopeni – CS Cornu şi Conpet Ploieşti – CS Păuleşti nu s-au jucat, fiind amânate.

Rezultatele consemnate în etapa de debut au fost următoarele:

Progresul Drăgăneşti –
Fortuna Poiana Câmpina 1-1
CS Ceptura – AFC Băneşti-Urleta 2-1
Unirea Cocorăştii Colţ – AFC Brebu 2-0
Voinţa Găzarul Surani –
Petrolistul Boldeşti 0-7
AS Ploieşti – CSO Teleajenul Văleni 4-1
Tricolorul Breaza – Avântul Măneciu 8-4
Prahova Tg. Vechi – CS Blejoi 0-7
În suplimentul sportiv de mâine vom publica marcatorii, arbitrii şi observatorii jocurilor din prima etapă din Liga A.

Fortuna se întoarce la antrenamente

Cel de-al doilea stagiu de pregătire al echipei de Liga a II-a Fortuna Poiana Câmpina s-a încheiat după jocul de verificare de joi, cu Săgeata Năvodari. La finele partidei cu fosta grupare de Liga I, lotul de jucători, alături de stafful tehnic şi administrativ, au servit masa la Hotelul „Muntenia”, din Câmpina, după care fiecare a plecat spre casa sa. Timp de trei zile jucătorii au avut liber, iar de astăzi vor reveni la antrenamentele conduse de Florin Stăncioiu. La prima şedinţă de pregătire a săptămânii este aşteptat şi atacantul Bogdan Chipirliu, fotbalist care în ultima perioadă s-a aflat în curtea lui Dinamo şi va reveni la echipa prahoveană (a jucat campionatul trecut pentru gruparea condusă de Radu Călin) la schimb cu Ciprian Milea.
Totodată, joi este programat un nou joc amical pentru Fortuna, adversarul întâlnit va fi Dinamo II Bucureşti. Rămâne de văzut când va avea loc partida test, dimineaţa sau seara, cele două tabere neajungând, încă, la un acord în acest sens, Meciul de pregătire de joi va fi ultimul din această vară, Fortuna aşteptând să afle cu cine va juca primul meci amical, în faza a IV-a a Cupei României, care se va disputa miercuri 27 august.