Petrolul a suferit o mare nedreptate joi seară, pierzând cu 1-3 în faţa lui Dinamo Zagreb, după un meci pe care l-a dominat, dar în care a ratat exasperant. Cum minunile în fotbal încă se întâmplă, lupii sunt obligaţi să creadă în şansa lor până la capăt şi vor încerca să întoarcă soarta calificării în returul de săptămâna viitoare.

Găzarii ştiau că fotbalul e nedrept, însă nu credeau că vor avea parte de o seară de coşmar chiar şi atunci când sunt superiori adversarului. Pentru că exact asta s-a întâmplat joi seară pe ”Ilie Oană”, când aproape 14.000 de suporteri ploieşteni au creat o atmosferă incredibilă. N-a fost, din păcate, suficient, fotbalul fiind mai degrabă influenţat de oportunismul croaţilor, decât de vulcanul galben-albastru din tribune.

După o jumătate de oră în care a irosit mai multe oportunităţi prin Teixeira şi Mutu, în două situaţii, formaţia lui Răzvan Lucescu s-a văzut condusă contrar realităţii din teren. Mutu a atins balonul cu mâna, iar Cop a deschis scorul printr-un penalty executat perfect. Tamuz avea să fie ghinionistul serii, chiar dacă după golul anulat în minutul 37, în urma unui fault în atac al lui Mutu, internaţionalul israelian a reuşit şi unul valabil. Toto a driblat tot ce i-a ieşit în cale şi a trimis elegant, pe lângă portarul Eduardo, făcându-se, în sfârşit, dreptate. Era, însă, şi pentru ultima dată în jocul de joi seară…

În partea secundă, Hoban a rămas la cabine, Lucescu mutând primul prin introducerea lui Mustivar, dar ”inculpatul” Tamuz a continuat să-şi susţină pledoaria ratărilor şi a golurilor anulate. Din când în când, a mai fost întrerupt de către Teixeira şi Mutu, căpitanul haitei irosind o şansă rarisimă în minutul 78. Din acel moment, balanţa fotbalului, şi el uneori legat la ochi, s-a înclinat abuziv în partea lui Dinamo, care a mai înscris de două ori prin Cop şi Machado pentru un 1-3 pe cât de mincinos, pe atât de frustrant.

Petroliştilor nu le mai rămâne acum decât să îşi refacă repede moralul printr-un succes duminică, la Craiova, după care să se pregătească de returul de la Zagreb. Unde, nemaiavând nimic de pierdut, trebuie să-şi demonstreze ”nevinovăţia” şi să spere nu într-o minune, ci doar că i se va face dreptate. Noi credem că se poate! Crede şi tu!

fcpetrolul.ro