„Săptămâna aceasta va fi rectificarea bugetară şi va fi una pozitivă. Nu voi putea da cât aş vrea, dar Băsescu minte când vorbeşte despre deficit de 2,8 miliarde. El stă toată ziua şi se ocupă de lucruri care nu sunt în fişa postului”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Premierul l-a acuzat pe şeful statului că face „glume de prost gust”, după ce în timpul discuţiei de la Cotroceni cu el şi cu ministrul Finanţelor a atacat-o dur pe Ioana Petrescu. „Glumele de prost gust la adresa ministrului nu-ştiu-care… Eu cred că un preşedinte trebuie să întrebe guvernul «aveţi nevoie de sprijin?», «aveţi nevoie să vă promulg mai repede codul insolvenţei?». Nu să amâne într-una ca să ajute nu ştiu de prieten. Am înţeles că voia să protejeze un trust media aflat în insolvenţă. Sunt 41 de miliarde de recuperat de la firme în insolvenţă. Estimarea noastră este că putem să recuperăm 10%, este o estimare pesimistă. Iar 10% ar însemna exact cât trebuie pentru atenuarea reducerii CAS.

Premierul a adăugat că pe luna iulie încasările la buget sunt de 100%: „Vă dau o ştire în exclusivitate: pe luna iulie avem sută la sută încasări la buget. Cele din plan, celebrul plan al domnului Gherghina. Se pare că cu noua lege a insolvenţei, cu teama pe care, pe bună dreptate şi îi laud pentru asta, procurorii şi cei de la antifraudă încep să o stârnească.. încet-încet acest sistem începe să dea rezultate. Şi asta nu va fi decât în interesul tuturor. Pentru că toată lumea zice mai mulţi bani la şcoli, la spitale, la cultură, la sport. Ori banii aceia vin din faptul că toţi cei din această ţară trebuie să aibă drepturi şi obligaţii în egală măsură”.