Petre Apostol

Unul dintre tinerii jucători de baschet de perspectivă din Ploieşti, Bogdan Popa, participă, în prezent, cu echipa naţională a României la Campionatul European U18 – Divizia B, care se desfăşoară la Sofia, în Bulgaria. În vârstă de 17 ani, Bogdan are deja 2,11 m, fiind un jucător care poate evolua ca extremă de forţă sau pivot. Format la CSŞ Ploieşti şi fost component al Academiei Asesoft, acesta s-a transferat de anul trecut, în Spania, la Unicaja Malaga, cu care a devenit vicecampion în sezonul precedent.
La Campionatul European, reprezentativa României a evoluat, în faza preliminară, în grupa B. Gruparea tricoloră a încheiat pe ultimul loc, cu o singură victorie din cele patru partide disputate. Singurul succes al jucătorilor români s-a înregistrat chiar în prima partidă, cu Suedia, scor 79-76. După aceea, însă, România a pierdut cu Luxemburg, scor 53-62, cu Olanda, scor 56-81, şi cu Ungaria, scor 53-75.
Ploieşteanul Bogdan Popa nu a jucat decât în ultimele două meciuri, cu Olanda evoluând doar opt minute, în care a înscris
4 p (2/4 FG) şi a reuşit 3 recuperări, iar cu Ungaria bifând numai nouă minute, înregistrând 3 p (o aruncare din spatele semicercului), 2 recuperări, o pasă decisivă şi o intercepţie.
Ca urmare a clasării pe ultimul loc în grupa preliminară, echipa României a ajuns să evolueze în faza pentru locurile 17-22, fiind în grupă cu Scoţia şi Irlanda.