C. D.

De mai bine de o săptămână, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP) – cea mai mare unitate sanitară din Prahova – au demarat lucrările de modernizare a grupurilor sanitare, în locaţia Nord. De altfel, chiar dacă, de-a lungul timpului, câte ceva s-a mai schimbat, una dintre criticile aduse mereu în atenţia factorilor de decizie s-a referit la situaţia jalnică a grupurilor sanitare de la locaţia Nord, prost întreţinute sau cu instalaţii foarte vechi, adesea cu piese lipsă şi, nu în ultimul rând, insuficiente pentru numărul mare de pacienţi. Astfel că, după ce la începutul lunii iulie a fost finalizată licitaţia publică pentru desemnarea firmei ce se va ocupa de amenajarea de noi grupuri sanitare în locaţia principală de pe strada Găgeni, în prezent lucrările au şi început, pacienţilor fiindu-le pusă la încercare răbdarea.
,,În total vor fi amenajate 96 de grupuri sanitare aşa încât fiecare salon, rezervă să aibă propriul grup sanitar, dotat şi cu duşuri, totul complet modernizat. Lucrările se desfăşoară pe verticală, concomitent la câte două saloane stânga – dreapta. De asemenea, este important de ştiut că s-a găsit şi o soluţie optimă pentru ventilaţie. Concret, la fiecare grup sanitar se va monta un ventilator automat cu contact pe uşă, iar, în plus, va mai fi montat şi un ventilator de capacitate mai mare pe clădire. Ca timp de execuţie, pot să vă spun că termenul de finalizare este de patru luni. Totodată, pe această cale îmi cer scuze pacienţilor pentru disconfortul creat, dar nu avem încotro, spitalul trebuie modernizat’’, ne-a precizat dr. Alexandru Băloi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Potrivit interlocutorului nostru întreaga investiţie va costa aproape 350.000 de lei, suma fiind asigurată de către Consiliul Judeţean Prahova, în subordinea căruia se află unitatea sanitară. După finalizarea acestui proiect urmează apoi alte lucrări pentru igienizarea şi modernizarea saloanelor.
Şi tot ca urmare a lucrărilor de reabilitare, azi, în intervalul orar 17.00 – 22.00, la SJUP, sunt programate să aibă loc lucrări de reparaţii capitale la punctul de transformare care alimentează toţi consumatorii din cadrul unităţii şi este vechi din 1974. Din cauza aceasta alimentarea cu energie electrică de la reţeaua publică va fi întreruptă, urmând să se treacă pe sursa alternativă de curent (generator). În acest sens a fost informat personalul secţiilor şi compartimentelor din cadrul SJUP pentru a asigura buna desfăşurare a actului medical.