Cazul femeii din Prahova, decedată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, sub suspiciunea unei toxiinfecţii alimentare, a ajuns şi în atenţia inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică. Aceştia exclud varianta toxiinfecţiei alimentare pe care o reclama familia, deşi simptomele prezentate de femeie erau asemănătoare. Însă, ar putea fi ceva şi mai grav decât atât.

„A decedat din cauza unui infarct mezenteric. A suferit o ischemie intestinală. S-a produs un şoc toxic şi a decedat. Ischemia intestinală are anumite simptome asemănătoare cu cea a toxiinfecţiei alimentare, respectiv dureri abdominale, scaune diareice, greaţă, vărsături, febră. Familia a mâncat din aceeaşi mâncare ca şi ea şi nu a avut nimic”, susţin inspectorii DSP.

Pentru moment, medicii refuză să lanseze, oficial, şi alte ipoteze legate de cauza decesului. Se aşteaptă rezultatele analizelor de la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, surse din cadrul anchetei precizând că se suspectează inclusiv un caz de botulism (toxiinfecţie alimentară gravă, provocată de toxina bacilului botulinic).

O femeie de 49 de ani, din Prahova, venită cu familia la mare, în Eforie Nord, a murit, joi noapte, în Spitalul Judeţean Constanţa. A fost sesizată Poliţia, iar familia femeii a declarat în faţa oamenilor legii că decesul ar fi survenit ca urmare a unei toxiinfecţii alimentare.