Situaţie incredibilă în comuna prahoveană Bărcăneşti. Funcţionarii primăriei se tem să se vor alege cu popriri pe salarii, deoarece nu pot recupera peste 100.000 de lei de la trei prostituate. Banii reprezintă amenzile neachitate de damele de companie. Cum datoria se apropie de termenul de prescripţie, Curtea de Conturi spune că va recupera banii de la angajaţii primăriei, care nu au reuşit să colecteze la timp sumele.

Angela, Adriana şi Simona, trei tinere din Bărcăneşti, practică de ani buni cea mai veche meserie din lume, potrivit România TV. Prostituatele au fost prinse de zeci de ori şi amendate. Pentru că nu au plătit nicio amendă, acum au datorii record la bugetul local. Numai una dintre ele are de plătit mai bine de 60.000 de lei, iar suma totală pe care primăria o are de încasat depăşeşte 100.000 de lei.

„Avem trei prostituate pe raza comunei Bărcăneşti. Amenzile pe care le-au primit ajung la suma de un miliard trei sute de lei vechi. O sumă enormă, o sumă foarte mare pentru noi şi necazul este că nu avem nicio formă de recuperare a acestor bani”, a declarat primarul din Bărcăneşti, Gheorghe Dima.

Pentru că termenul de prescripţie a datoriilor se apropie, primarul încearcă să recupereze din bani. Aşa că a trimis poliţiştii la uşa prostituatelor.

Angela, una dintre prostituate, are peste 45.000 lei datorii din amenzile pentru practicarea prostituţiei. Tânăra este însărcinată şi mai are un copil. Spune că nu are de unde plăti, deşi în curtea casei în care locuieşte este parcată o limuzină de lux.

Funcţionarii primăriei au primit veşti proaste de la Curtea de Conturi. Sumele ar putea fi recuperate din salariile celor care trebuiau să se ocupe de încasarea datoriilor. „Suma este extraordinar de mare şi la salariile pe care le au funcţionarii publici, vă închipuiţi că ar fi o nedreptate”, a declarat primarul din Bărcăneşti.

Angajaţii primăriei au spus că vor ajunge în instanţă cu cele trei prostituate, pentru a rezolva problema datoriilor.